El govern de Berga reclama més atenció a la llengua i la cultura

L'Ajuntament de Berga lidera una ofrena en la que hi participen 27 entitats de la ciutat

Ofrena floral de la Diada, a Berga

Ofrena floral de la Diada, a Berga / Queralt Gilibets

Queralt Gilibets

Les noves oportunitats per refer la lluita independentista i la defensa de la llengua i la cultura catalana han centrat les intervencions de la Diada en l'ofrena floral de Berga. La regidora de Cultura i Educació de Berga, Rosa Rodríguez, ha estat enguany l'encarreguada del discurs de l'ofrena, ha deixat clar que cal “buscar noves oportunitats per treballar la independència” i ha assegurat que les dificultats que troba avui el pais que “no desapareixen ni desapareixeran”.

Un discurs que ha estat el punt final d’unes ofrenes on entitats i partits polítics han dipositat als peus del monument de Rafael Casanova al Parc del Pla de l’Alemany. A les ofrenes hi han participat 27 entitats. El primer en fer-la ha estat l'alcalde de la ciutat, Ivan Sànchez, de la CUP, i a cotinuació han anat desfilant els partits que són a l'Ajuntament.

Un cop finalitzada l’entrega de les ofrenes, la regidora s’ha pronunciat amb un discurs reivindicant les amenaces cap a la llengua i la cultura catalana, la repressió viscuda i “la decepció de no haver assolit els nostres objectius com a país”. Unes paraules que han demanat “tornar a creure que la República Catalana és possible” i on apel·la a la “força del municipalisme independentista” que segons Rosa Rodríguez no ha defallit. La regidora també ha parlat d’una visió que “es construeix cada dia sense cap mena de dubte des del món local” on els ajuntaments vetllen per “les petites realitats del dia a dia”.

Un discurs que ha finalitzat amb un crit conjunt de tots els assistents de “Visca Catalunya”.

El relleu l’han agafat els de la Cobla Pirineu, que han interpretat Els Segadors. Els assistents, tots aixecats, han estat el cor. Acabat, la Cobla Pirineu ha estat tocant sardanes que han sigut ballades per alguns membres del públic a l’espera dels autocars que marxaven direcció a Barcelona.