Sant Jaume de Frontanyà disposarà de fibra òptica a finals d'any

L'alcalde, Manel Anselmo, valora molt positivament que el servei arribi "a un municipi rural amb cobertura de mòbil precària o inexistent"

Inici dels treballs per fer arribar la fibra òptica

Inici dels treballs per fer arribar la fibra òptica / Ajuntament de Sant Jaume de Frontanyà

Redacció

La fibra òptica arribarà a finals d'aquest any a Sant Jaume de Frontanyà, el segon poble més petit de Catalunya. L'empresa Connecta ha iniciat aquesta setmana els treballs de connexió i distribució de fibra òptica des de les antenes de Borredà fins al nucli de Sant Jaume.

Es tracta de 9 quilòmetres d’extensió de fibra òptica, mitjançant la instal·lació del cable, pels pals de telèfons, entre els dos pobles. El cost de la inversió és de 60.000 euros, que el consistori ha obtingut d'ajuts de la Diputació de Barcelona, mitjançant els fons de resiliència.

El desplegament permetrà fer arribar la fibra òptica tant a les cases del nucli urbà de Sant Jaume de Frontanyà com també a les masies disseminades que disposin de pals de telèfons, si bé amb un cost addicional.

L'alcalde de Sant Jaume, Manel Anselmo, ha valorat molt positivament poder disposar de fibra òptica, ja que "és un servei bàsic per un poble rural com Sant Jaume, on la cobertura de mòbil és precària o inexistent en bona part del terme municipal".

La previsió és que les obres de connexió i distribució s’allarguin un màxim de dos mesos. Un cop finalitzades, tots els interessats podran ja disposar d’aquest servei, "llargament reivindicat, gestionat i tramitat per poder-lo fer realitat", ha remarcat l'alcalde.

Un primer càlcul de possibles usuaris se situaria en una dotzena de cases interessades, dins i fora del nucli urbà.