El Berguedà imparteix formació de socorrisme per pal·liar les necessitats del sector

Poden obtenir la titulació els alumnes del cicle formatiu de grau mitjà de Guia en el medi natural i temps de lleure de l'institut de Bagà

Formació de socorrisme en instal·lacions aquàtiques

Formació de socorrisme en instal·lacions aquàtiques / Agència de Desenvolupament del Berguedà

Redacció

Els alumnes del cicle formatiu de grau mitjà de Guia en el medi natural i temps de lleure que s'imparteix a l'institut Alt Berguedà de Bagà permetrà, també aquest curs, obtenir la titulació de socorrista aquàtic.

La iniciativa es va posar en marxa el curs passat i va tenir èxit, ja que proporciona als estudiants una oportunitat addicional per aconseguir la titulació de socorrista aquàtic, un sector amb demanda i poca oferta de personal titulat.

La iniciativa tira endavant gràcies a la col·laboració de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, l'institut Alt Berguedà i la Cambra de Comerç. Es basa en la compartició de determinades unitats de competència entre les dues titulacions.

La formació de socorrisme dins del grau s'ha iniciat aquesta setmana i es desenvoluparà en paral·lel amb la resta d’assignatures per assegurar que tots els alumnes tinguin l'oportunitat de completar aquesta formació. Quinze estudiants han començat el programa de formació aquest any.

Cal destacar que, el maig passat, es va obrir la borsa comarcal de socorristes i vigilants aquàtics per satisfer les necessitats dels ajuntaments de la comarca en piscines municipals. S'hi van inscriure 21 socorristes aquàtics i 5 vigilants de piscina van inscriure's.

Dels participants de la borsa comarcal, 13 socorristes i 2 vigilants aquàtics han trobat ocupació aquest estiu en piscines públiques i privades del Berguedà, la qual cosa posa de manifest l'èxit del programa de formació. En la primera edició, 14 alumnes es van inscriure a la borsa, dels quals 9 van aconseguir treballar durant la temporada d'estiu.

Aquesta iniciativa contribueix a pal·liar la manca de professionals del sector i a proporcionar oportunitats educatives i laborals als joves de la comarca del Berguedà, consolidant així la col·laboració entre les tres institucions.