Els Castellers de Berga aixecaran "Castells amb tothom" a la diada Xavi Batriu Sibila

La colla berguedana celebra aquest dissabte a Berga una jornada castellera que servirà per tancar l'any

Presentació de Castells amb Tothom i la diada Xavi Batriu Sibila

Presentació de Castells amb Tothom i la diada Xavi Batriu Sibila / Castellers de Berga

Redacció

Els Castellers de Berga mostraran els resultats de nou mesos d’esforç a la darrera actuació de l’any, la III Diada Xavi Batriu Sibila, en homenatge al jove de la colla que va morir el 2020.

Es farà aquest dissabte, 11 de novembre, a la plaça de Sant Pere de Berga, amb la participació dels Castellers de Santpedor.

Serà una diada que també servirà per mostrar els 'Castells amb tothom', el projecte que els castellers han fet amb alumnes de 4t d'ESO de l’Institut Guillem de Berguedà de Berga i amb usuaris de la Fundació la Llar. Faran una actuació que han preparat durant tot un trimestre. 

A més d’ensenyar-los a construir torres humanes, el projecte Castells amb Tothom anima els estudiants a crear una colla castellera des de zero fent ús dels coneixements que han après.

A les 15.40 h, les colles sortiran en cercavila del Cinema Catalunya fins a la plaça de Sant Pere, on a les 16 h començarà la diada 'Castells amb tothom'. Un cop acabada aquesta primera actuació, tots els participants compartiran un berenar popular.

A les 17 h serà el torn dels Castellers de Berga i els de Santpedor, que començaran la Diada Xavi Batriu Sibila amb pilars caminants del carrer dels Àngels fins a l’ajuntament. Com ja és tradició, s’esforçaran per portar el pilar més enllà que en anys anteriors.

Pendents de l'evolució dels últims assajos de la temporada, hi ha la possibilitat que els Castellers de Berga portin a plaça castells que no han fet des d'abans de la pandèmia.

Després de la diada, els castellers tornaran al Cinema Catalunya per sopar plegats. Després de l’àpat, s’acomiadaran de la temporada castellera amb un concert de Trinxats i Karaokes Band; la celebració acabarà amb la música del PD Toni Malé.