El Duatló Sprint de Gironella formarà part de la Copa Catalana

La prova, de 27,5 quilòmetres, es disputarà el diumenge 14 de gener i és previst que aplegui 300 participants

Presentació del Duatló Sprint de Gironella. D'esquerra a dreta: Roger Ayala, secretari de l’Esport Ciclista Gironella; David Font, alcalde; i Josep Riu, tresorer de l'entitat

Presentació del Duatló Sprint de Gironella. D'esquerra a dreta: Roger Ayala, secretari de l’Esport Ciclista Gironella; David Font, alcalde; i Josep Riu, tresorer de l'entitat / Anna Costa

Gironella acollirà el diumenge 14 de gener la quarta edició del Duatló Sprint, l'únic que es disputa a la Catalunya Central amb aquesta distància. Són 27,5 quilòmetres de recorregut que es reparteixen en 5 quilòmetres corrent, 20 quilòmetres en bicicleta i 2,5 quilòmetres corrent.

Enguany, com a novetat, la prova formarà part de la Copa Catalana de Duatló de carretera de la Federació Catalana de Triatló. Segons Roger Ayala, secretari de l'Esport Ciclista Gironella, "és un privilegi que el Duatló Sprint de Gironella entri a formar part del calendari puntuable per la Copa Catalana. Això ens ajuda a créixer i estem molt contents".

Els organitzadors esperen arribar als 300 participants, amb noms de primer nivell com per exemple el triatleta i entrenador de la selecció espanyola de triatló, Jordi Garcia, que compta amb un gran palmarès. Va ser campió d’Europa al 2009 categoria Youth, atleta del CAR de Sant Cugat, campió a la copa d’Europa a València al 2018, 5è a la copa del món a Viña del Mar al 2022, entre d’altres.

Les inscripcions s'obriran el dia 1 de desembre i es podran fer a través de la pàgina web de l’Esport Ciclista Gironella o de la Federació Catalana de Triatló.

La sortida i l’arribada del Duatló Sprint del 14 de gener s’ubicarà a la zona esportiva de Gironella. Els participants disputaran "un recorregut atractiu, pla i molt ràpid", segons ha remarcat Josep Riu, tresorer de l'Esport Ciclista Gironella. Transcorrerà per zones com ara l’Avinguda Catalunya, el Pont Vell o l’entorn del riu Llobregat, que és previst que s'omplin de seguidors per animar als corredors i corredores. La cursa té 13 metres de desnivell positiu i la prova ciclista té un desnivell de 86 metres positius.

Hi haurà premis per als tres primers classificats de cada categoria, masculina i femenina, i també un premi per al primer corredor i corredora local. Tots els participants rebran un obsequi commemoratiu del Duatló, que compta amb els patrocinadors locals Muntatges Industrials, Novio Tremp i Serviobres Queralt.

L'Ajuntament de Gironella també col·labora amb el Duatló. L'alcalde, David Font, ha remarcat que per al consistori "és un plaer formar part d’aquest esdeveniment esportiu, que cada any és més important gràcies a l’empenta d’un grup de joves que ha revitalitzat el club ciclista de Gironella".

Arribar a la quarta edició, segons Font, "demostra que el Duatló es consolida, i encaixa amb la nostra voluntat d'apostar per l'esport i per acostar la zona esportiva de la vila com a espai d'entrenament per totes les disciplines, entre les quals duatlons i triatlons".

David Font també s'ha referit al fet que la prova s'incorpori al calendari de Copa Catalana de Duatló de carretera: "Ens dona una tranquil·litat i una seguretat que ha de seguir pervivint de cara al futur, i tant de bo s'afegeixin cada vegada més esportistes en aquesta disciplina".