Els visitants de la Muussegada d’Olvan aproven la reubicació a la plaça Sant Sebastià

“Des de l’organització creiem que hem consolidat la festa i hi veiem futur. El Berguedà és una comarca ramadera, per tant, és un acte que toca aquí”, remarca Pau Pla, regidor de Promoció Econòmica

Moment de la Muusegada d'enguany

Moment de la Muusegada d'enguany / Ester Puigdellívol

Ester Puigdellívol

Aquest cap de setmana ha tornat la Muussegada d’Olvan, la segona edició de la Fira de la Vedella Autòctona de Catalunya, organitzada per l’Ajuntament d’Olvan amb la col·laboració de la Federació Catalana de la Raça Bruna dels Pirineus. Enguany, la festa ha tingut un canvi d’ubicació respecte a l’any passat, la majoria dels actes s’han portat a terme a la plaça Sant Sebastià. Molts dels assistents han valorat positivament aquest canvi, ja que consideren que “és un lloc més acollidor”.

El plat fort de dissabte va ser l’Espai Sopar-Degustació de Vedella on es podien provar cinc plats diferents a càrrec del càtering Les Alzines acompanyats de vins DO Pla de Bages. Va estar tot un èxit, pel fet que la plaça es va omplir i des de l’obertura a les 7 de la tarda es va formar una llarga cua per comprar els tiquets per fer la degustació.

Erola Caelles, regidora de comunicació i món rural de l’Ajuntament d’Olvan, explica que tot i afegir 4 plats més que l’any passat, al final de la jornada molts dels plats es van acabar. El plat que va tenir més èxit va ser l’hamburguesa amb sofregit de bolets i formatge fos, la qual es va acabar a la meitat de l’esdeveniment. El Sopar-Degustació va estar acompanyat musicalment pels grups Swite Duo i Retrohit.

“Els canvis potser no són visibles a ulls dels assistents, però internament ha anat molt millor” diu Sebastià Prat, alcalde d’Olvan, que fa una valoració molt positiva de l’edició d’enguany enfocant-se en els canvis interns que han fet per millorar la fira de la Muussegada.

La jornada de diumenge al matí ha estat plegada de diferents actes, començant per dos tallers culinaris amb la vedella com a ingredient estrella. En el taller infantil s’ha portat a terme un entrepà de vedella amb maionesa de farigola.

En el taller de cuina per a adults, el plat escollit ha estat un steak tartar que els participants han fet pas a pas seguint les indicacions de La Cuina del Barbut. En ambdós tallers hi ha hagut una gran participació i han funcionat molt bé segons l’organització de l’esdeveniment.

Al migdia, ha arribat el torn d’un maridatge de vins acompanyat per un plat d’estofat de vedella que ha omplert la plaça de Sant Sebastià, mentre que Entrompats Band portaven a terme el seu espectacle musical pels carrers i places de l’espai dedicat a la Muussegada. Posteriorment, s’ha celebrat una taula rodona sobre els lideratges femenins en el món rural.

La jornada ha finalitzat amb un Show Cooking a càrrec d’Arnau París, guanyador de la 9a edició de Masterchef, que ha concentrat tota l’atenció dels assistents amb els seus plats amb vedella de proximitat. “Hem acostat la idea de la fira a moltes persones, traslladar el què fa la pagesia a casa nostra al plat” expressa l’alcalde d’Olvan.

“Des de l’organització creiem que hem consolidat la festa i hi veiem futur. El Berguedà és una comarca ramadera, per tant, és un acte que toca aquí.” Pau Pla, regidor de promoció econòmica.