Gironella potencia el mercat de Nadal amb més implicació del comerç local

El 'market' obrirà aquest dissabte coincidint amb l'encesa dels llums. Hi haurà 22 parades a la plaça de l'Estació durant tot el desembre i activitats culturals i d'oci

La Fira de la Puríssima del 8 de desembre és una de les propostes destacades, amb el tast de blat de moro escairat com a plat fort

Presentació del mercat de Nadal i la Fira de la Puríssima de Gironella, amb el regidor de Comerç, Jordi Macià, i la presidenta de l'Associació de Comerciants, Núria Masforroll

Presentació del mercat de Nadal i la Fira de la Puríssima de Gironella, amb el regidor de Comerç, Jordi Macià, i la presidenta de l'Associació de Comerciants, Núria Masforroll / Anna Costa

Gironella obrirà aquest dissabte, 2 de desembre, el mercat de Nadal, coincidint amb la festa de l'encesa dels llums de Nadal de la vila. El market s'allargarà fins al 31 de desembre, enguany s'escurça una setmana, però durant tot el desembre intensifica la seva activitat.

La tercera edició del mercat de Nadal, que s'ubica a la plaça de l'Estació, comptarà amb 22 casetes de fusta que vendran productes artesans, alimentaris i nadalencs. Nombrosos paradistes passaran al llarg del desembre pel market, on hi haurà rotació per fomentar la diversitat d'elements que s'hi podran comprar.

Les parades es complementaran amb activitats culturals i lúdiques, com ara cantada de nadales amb Jordi Costa, el Sec (3 de desembre), espectacle infantil amb Ambauka (9 de desembre), concert amb Salva Racero (dia 16) o amb Anaïs Vila (dia 23) i fer cagar el tió (24 de desembre), entre altres propostes que es poden consultar clicant aquí. Amb aquest horari:

dfadf

dfadf / Ajuntament de Gironella

Aquest any, el mercat de Nadal suma sinergies amb el comerç local per convertir Gironella en Vila de Nadal. L'objectiu, segons el regidor de Comerç, Jordi Macià, és transformar tot l'eix comercial perquè no només el market sigui un reclam per a les compres nadalenques. Es faran campanyes i decoració nadalenca conjuntes, així com espectacles en diferents punts. Una aposta que implica segons Jordi Macià, més inversió per part de l'Ajuntament de Gironella. Se situa entre els 60.000 i els 70.000 euros.

A més, en un punt central de l'Avinguda Catalunya s’ubicarà una novetat d'aquesta edició, que és una fàbrica de joguines virtual amb espectacles lumínics cada divendres i dissabte de desembre, a les 18 h i a les 19 h. També hi haurà una bústia perquè els nens i nenes puguin dipositar les seves cartes als Reis d'Orient, així com un espai per tothom qui vulgui col·laborar deixant joguines solidàries perquè tots els infants de la vila en puguin rebre per Nadal.

Encesa dels llums de Nadal

Una altra novetat d'aquest any és el canvi d’ubicació de l’encesa dels llums, que començarà a l’antiga caserna, al trencant de l’avinguda Catalunya amb la carretera de Casserres. Primer es farà l'encesa de tot l'eix comercial i a continuació, a la plaça de l'Estació, l'encesa dels llums del market i del nucli històric. Comptarà amb l'acompanyament musical d'Entrompats Band i Eduard Feliu interpretarà "Encenem el Nadal".

Sorteig dels comerciants

L'Associació de Comerciants de Gironella organitza una campanya per promoure les compres de Nadal als establiments del poble. Tal com ha explicat la presidenta de l'entitat, Núria Masforroll, les botigues sortejaran un total de 1.000 euros en vals de compra entre els seus clients, entre els quals hi haurà un primer premi de 300 euros, un segon de 200 i un tercer de 100, a vuit premis més de 50 euros cadascun. A més, també se sortejarà un telèfon mòbil. La campanya arrencarà el 8 de desembre, per la Fira de la Puríssima, i estarà activa fins al 5 de gener. El dia 8 de gener es farà el sorteig.

A partir d'aquest dissabte, els comerços de Gironella també lluiran els pessebres participants en el Concurs de Pessebres, que avaluarà un jurat per atorgar premis als guanyadors.

Fira de la Puríssima

La Fira de la Puríssima és una proposta més del calendari nadalenc de Gironella. Se celebrarà el divendres 8 de desembre i es repartiran unes 1.500 racions d'escudella de blat de moro escairat (al preu de 4 euros).

El principal canvi d’enguany és l’esmorzar, que es trasllada a la plaça de l’Església per convertir-se en un àpat popular amb botifarra, mongetes, pa, allioli i vi. A la mateixa plaça també hi haurà la plantada de gegants i serà l’inici de la cercavila de la tradicional trobada gegantera, que s'acabarà amb una ballada final a la plaça Doctor Armengou.

A la plaça de la Vila s’hi ubicaran les parades dels productors i elaboradors de proximitat, i el tast del blat de moro es manté a la Placeta. Comptarà amb la presència d’Antonio Rosiñol, de Cal Rafilat de Gironella; Maria Costa, de l’Escairador de Cal Rosal; i del berguedà Miquel Márquez, qui va recuperar l’escudella de blat de moro escairat com a Plat de la Pau.