Casserres organitza una cursa amb un tractor que perseguirà els corredors

Els 350 participants a la primera Cursa del Tractor d'aquest dissabte hauran de córrer sense ser atrapats pel vehicle. Seran dotze voltes eliminatòries d’1 quilòmetre

La primera Cursa del Tractor es fa aquest dissabte a Casserres

La primera Cursa del Tractor es fa aquest dissabte a Casserres / Arxiu particular

Un total de 350 persones correran aquest dissabte d’un tractor. Serà a Casserres, en la primera edició de la Cursa del Tractor, que començarà a les 18.30 h. Consistirà a fer 12 voltes d’un quilòmetre sense que t’atrapi el vehicle, tenint en compte que a cada ronda s’anirà augmentant la velocitat.

Per exemple, per passar de la primera a la segona volta caldrà fer-la amb 15 minuts, la segona amb 12 i quan s’arribi a la dotzena els corredors tindran menys de tres minuts per fer el darrer quilòmetre corrent davant del tractor. El primer que arribi a la meta en l’última volta guanyar la cursa. Entre ronda i ronda hi haurà un descans de tres minuts.

El recorregut serà pel centre de Casserres, amb sortida i arribada a la plaça Santa Maria, on es preveu que s’hi aplegui un nombrós públic per animar als participants. La xifra d’inscrits, «és tot un èxit», segons l’organització. Pau Llorens, líder de la iniciativa comenta que «s’han apuntat infants, joves i adults, tant persones que tenen ganes de passar-ho bé com corredors més experimentats».

L’objectiu, tal com remarca Pau Llorens, és «combinar el millor de les curses populars: bon ambient, l’afició i proves aptes per a tots els públics... amb l’alta competició d’atletisme: cronometratge amb xip, proves exigents...». I es fa donant protagonisme a l’essència rural de Casserres: «A part de córrer, fer poble i gresca, no hi faltaran tractors».

A part del tractor que tancarà la cursa empaitant els corredors, una desena més de tractors sortiran al carrer i tindran presència al llarg del recorregut, així com també totes aquelles persones que se situaran en punts estratègics per animar els participants. «I els corredors que vagin quedant eliminats perquè els atrapa el tractor, volem que s’afegeixin a l’animació». Aquesta és la crida que fa Pau Llorens, que està convençut que la primera Cursa del Tractor tindrà continuïtat.