Renoven el conveni que permet als berguedans esquiar a La Molina a preus bonificats

L'objectiu és fomentar la pràctica d’esports de muntanya i de neu entre els habitants i escolars de la comarca,

El president del Consell Comarcal del Berguedà, Ramon Caballé, i el director de La Molina, Xavier Perpinyà signant el conveni

El president del Consell Comarcal del Berguedà, Ramon Caballé, i el director de La Molina, Xavier Perpinyà signant el conveni / CC Berguedà

Redacció

El Consell Comarcal del Berguedà i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya han renovat el conveni perquè els berguedans puguin esquiar a preus bonificats la temporada 2023-2024 a l’estació d’esquí de La Molina. Aquesta col·laboració es va iniciar el 2019.

Amb aquest conveni es vol fomentar la pràctica d’esports de muntanya i de neu entre els habitants i escolars de la comarca, afavorir l’aprenentatge i l’afició per aquests esports, i per formar nous esquiadors que esdevindran els esportistes i usuaris de les estacions en el futur.

Poden optar als preus bonificats les persones empadronades al Berguedà des de fa 3 o més anys d’antiguitat i els alumnes escolaritzats als centres del Berguedà per al curs 2023-2024.

La signatura del conveni s'ha fet aquesta setmana a les oficines de l’estació cerdana de La Molina, amb el president del Consell Comarcal del Berguedà, Ramon Caballé, i el director de La Molina, Xavier Perpinyà. Aquest conveni té vigència d’un any i és prorrogable quatre anys.

Com es poden tramitar les peticions?

Tràmit presencial

Per fer el tràmit de forma presencial, cal imprimir la sol·licitud del model de forfet que es vol i la documentació requerida per obtenir la bonificació en el preu del forfet i presenteu-la al Consell Comarcal del Berguedà (Carrer Barcelona, 49, 3r de Berga). Per fer el tràmit presencial es recomana demanar cita prèvia en aquest enllaç. L’horari d’atenció al públic és els matins de dilluns a divendres de 8.30 h a 14.30 h i les tardes de dimarts i dimecres de 15 h a18 hh

Tràmit electrònic

Per poder tramitar la sol·licitud de forma electrònica és necessari disposar de certificat digital (IDCat Mòbil, IDCat, DNIe, CL@ve o d’altres). Si heu escollit el tràmit electrònic, heu de seguir els següents passos:

  • Omplir la sol·licitud que trobareu a la seu electrònica de la web del Consell Comarcal del Berguedà o al següent enllaç.
  • Seguir els passos que s’indiquen
  • Enviar

Un cop rebuda la sol·licitud, el Consell Comarcal en comprovarà les dades i la documentació aportada. Si és correcta, ho enviarà al registre de La Molina perquè tramitin el forfet amb la bonificació. Si falta alguna informació, documentació o dades, el Consell Comarcal ho requerirà a la persona interessada que tindrà un termini de 10 dies hàbils per aportar-la.

Per últim, amb la documentació aportada i el registre, caldrà adreçar-se a les oficines centrals de l’estació d’esquí de La Molina, on l’usuari haurà de fer-se una fotografia i abonar l’import que li pertoqui. Finalment es lliurà el forfet.

Es pot consultar tota la informació sobre com tramitar la bonificació en aquest enllaç.