Els Pastorets de l’Ametlla de Merola renoven personatges i programen una funció a teló obert

Es faran quatre funcions de l'espectacle "La flor de Nadal", que mobilitza unes 150 persones

Els sis directors dels Pastorets de l'Ametlla de Merola. D'esquerra a dreta: Guillem Obradors, Mònica Garcia, Pol Escudé, Carles Picado, Anna Martínez i Albert Sanz

Els sis directors dels Pastorets de l'Ametlla de Merola. D'esquerra a dreta: Guillem Obradors, Mònica Garcia, Pol Escudé, Carles Picado, Anna Martínez i Albert Sanz / Anna Costa

Els Pastorets de l’Ametlla de Merola presenten la nova temporada amb novetats dalt de l’escenari. En destaca que una quinzena de personatges estaran encarnats per actors i actrius que fins ara no havien fet mai aquell paper. Segons ha explicat Carles Picado, un dels sis directors de l’espectacle, «algunes persones s’han fet grans o altres volien canviar de personatge. A més, enguany hem fet una prova per captar gent nova als Pastorets que ha tingut molt bona resposta. Tenim un bon planter». Els Pastorets de l’Ametlla, «La flor de Nadal», mobilitzen més de 150 persones.

Una altra novetat és la renovació de vestuari d’alguns dels personatges, ja que «teníem vestits molt vells i feia falta un canvi», ha apuntat Carles Picado, que des de l’any passat dirigeix l’espectacle juntament amb Mònica Garcia, Pol Escudé, Anna Martínez, Albert Sanz i Guillem Obradors, que ha destacat la voluntat «d’anar introduint millores que facin més atractiu l’espectacle». De cara a pròximes edicions es marquen reptes com ara escurçar la durada de l’obra (unes tres hores) i renovar la música.

Quatre funcions

Una altra particularitat de la temporada és que una de les quatre funcions programades, la del 30 de desembre, serà amb el teló obert. L’objectiu és que els espectadors puguin veure els canvis d’escenografia, amb decorats, atrezzo i il·luminació, així com els moviments interns d’actors i personal tècnic dels Pastorets de l’Ametlla, que no és la primera vegada que fa una funció a teló obert (l’últim cop fa sis anys, el 2017).

Les representacions dels Pastorets de l’Ametlla de Merola seran el dimarts 26 de desembre i el dissabte 30, a les 6 de la tarda, i els diumenges 7 i 14 de gener a les 5 de la tarda. Les entrades valen 15 euros i es poden comprar per mitjà del web ametllademerola.cat. És gratuïta per als socis del Club Súper 3.

Els responsables de l’espectacle esperen omplir a cada sessió les 270 localitats del teatre de l’Ametlla. Recorden que l’any passat van exhaurir les entrades en les quatre funcions que es van fer:«Esperem repetir l’èxit, tot i que no serà fàcil perquè ens va ajudar el fet de sortir de dos anys de covid i que s’havia emès a final d’any a TV3 el pas del Foraster per l’Ametlla i els seus Pastorets», ha assenyalat Pol Escudé.

Obres al teatre

El teatre de l’Ametlla de Merola compta amb un projecte aprovat per l’Ajuntament de Puig-reig per fer el vestíbul nou i l’espai tècnic. «Això suposarà un salt qualitatiu en la llum i el so, de cara la temporada que ve», ha destacat Carles Picado. 

Els treballs d’adequació permetran guanyar dues files d’espectadors que ara ocupen els tècnics (i arribar a les 300 localitats), i disposar de lavabos al vestíbul del teatre.