Personal de la residència de la Pobla de Lillet reclama disposar d'un conveni "digne"

El comitè demana a l’Ajuntament «igualtat de condicions amb altres treballadors municipals»

Els representants de la plantilla pengen pancartes a l’entorn de la residència com a acció de protesta

Una de les pancartes penjades a l'exterior de la Residència d'Avis de la Pobla de Lillet

Una de les pancartes penjades a l'exterior de la Residència d'Avis de la Pobla de Lillet / Arxiu particular

Treballadores de la Residència d’Avis de la Pobla de Lillet es manifesten en contra de tenir un conveni «de mínims» i reclamen a l’Ajuntament de la Pobla «igualtat de condicions amb altres treballadors municipals». 

La residència depèn de l’Ajuntament de la Pobla de Lillet (ERC), amb qui el comitè d’empresa està negociant el conveni. Fonts del comitè han explicat a Regió7 que fa temps que reivindiquen disposar d’un conveni propi i que sigui «digne». Veient, segons diuen, que fins ara l’equip de govern no els ha posat sobre la taula les condicions que el personal consideraria «idònies», han iniciat una acció de protesta amb pancartes penjades a tot l’exterior de la Residència d’Avis de la Pobla de Lillet.

A les pancartes s’hi poden llegir missatges com ara «Ajuntament, tracteu-nos dignament», «Volem conveni», «Som treballadors públics», «Som també ajuntament, prou discriminació» o «Volem igualtat». Aquesta és la lluita del comitè d’empresa: «Fa molt temps que reivindiquem els nostres drets i trobem a faltar manca de resposta de l’Ajuntament, que no mou fitxa per reconèixe’ns els mateixos drets que altres treballadors municipals». Es pregunten «per què nosaltres hem de cobrar menys sou quan estem de baixa?», i reclamen les hores extres: «Si fem més hores no poden ser gratuïtes, si no es cobren cal una borsa d’hores per compensar-ho amb dies de festa».  

Són, entre d’altres, aspectes que el comitè defensa per a la cinquantena de treballadors de la Residència d’Avis de la Pobla de Lillet, que compta amb una vuitantena d’usuaris. La representació dels treballadors (d’UGT i CCOO) demana a l’Ajuntament celeritat: «No podem esperar més, se’ns ha acabat la paciència. Per això el 26 de novembre vam penjar pancartes com acció de protesta i no les despenjarem fins que tinguem sobre la taula un conveni satisfactori que puguem signar».

Des de l’Ajuntament de la Pobla, l’equip de govern no ha volgut fer declaracions. Consultat per aquest diari, ha respost que «és un tema intern i no volem que qualsevol declaració pugui influir negativament en la negociació del conveni».