El PSC es reuneix a Sant Jaume de Frontanyà per planificar accions per al 2024

La trobada es va fer dissabte amb càrrecs públics del partit socialista del Bages, Berguedà i Solsonès

Trobada de càrrecs públics del PSC del Bages, Berguedà i Solsonès a Sant Jaume de Frontanyà

Trobada de càrrecs públics del PSC del Bages, Berguedà i Solsonès a Sant Jaume de Frontanyà / PSC

Redacció

La Federació XI del PSC, que agrupa les comarques del Bages, Berguedà i Solsonès, va reunir dissabte passat els càrrecs públics a Sant Jaume de Frontanyà. Va ser una trobada per planificar accions i actuacions de cara l'any que ve, a les institucions on els socialistes tenen representació.

Amb la participació d'alcaldes socialistes (també el de la localitat escollida per a la reunió, Manel Anselmo), regidors, consellers comarcals, diputats i assessors, la jornada va arrencar amb un esmorzar i a continuació hi va haver intercanvi d'informacions i peticions, relacionades amb la Diputació de Barcelona, per tal d’aconseguir el màxim d’ajudes, per aquest territori. Històricament, la Diputació ha estat fonamental en l’aportació de recursos i ajudes als ajuntaments, principalment als més petits.

També es va tractar el paper del PSC al Consell Comarcal del Bages i del Berguedà, on el partit es troba a l'oposició i ha de fer "un estret i decidit control i supervisió de l’acció de govern", van apuntar.

La trobada del PSC també va servir per fer una relació de "compromisos incomplerts per part del Govern de la Generalitat", en el conjunt de les tres comarques. En aquest sentit, els socialistes volen traslladar "l’exigència de fer complir les promeses no dutes a terme".

D'altra banda, tenint en compte la presència directa al Congrés de Diputats, "es van formular algunes propostes de cara a aconseguir informació directa sobre ajuts procedents del Govern central destinats als ajuntaments", segons fonts del PSC.

La convocatòria del dissabte 16 de desembre va ser la primera de trobada de càrrecs públics socialistes de la Federació XI d'aquest mandat, amb la previsió de fer-ne d'altres per "anar implementant informació i ajudes que siguin d’utilitat als equips de govern municipals, i alhora proporcionin eines útils als qui estan a l’oposició en ajuntaments o consells comarcals".

Trobada de càrrecs públics socialistes de la Federació XI

Trobada de càrrecs públics socialistes de la Federació XI / PSC