L’ACEB assessora una setantena de persones per millorar la seva formació

Al Berguedà falten oficials d’electricitat i manteniment industrial, programadors, tècnics comercials, perfils soldadors, mecànics, instal·ladors i enginyers elèctrics i mecànics

Taller mecànic. Al Berguedà falten mecànics, entre d'altres oficis

Taller mecànic. Al Berguedà falten mecànics, entre d'altres oficis / ACN

Redacció

L’ACEB, l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà, va tancar el desembre la primera edició del Projecta’t amb una setantena d’orientacions professionals i una quarantena d’actuacions de prospecció empresarial. El programa del Consorci de Formació Contínua de Catalunya proposa orientació laboral adreçada a persones treballadores ocupades amb l’objectiu d’acompanyar-les en el seu procés d’adaptació envers els canvis dels sectors productius i del mateix lloc de treball amb la voluntat de «promocionar, millorar les seves competències i adquirir noves eines».

Durant les sessions s’ha treballat, principalment, les competències de cada persona, tot detectant quines millores poden fer aquestes dins de la seva mateixa empresa, treballant els punts més febles i les competències que veuen més debilitades, segons ha explicat l’associació. La prospecció es va centrar al sector del metall del Berguedà, ja que, segons recorda la gerent de l’ACEB Neus Piniella, és un dels sectors industrials amb més valor afegit a la comarca amb un gran nombre de petites i mitjanes empreses amb personal amb molta expertesa provinent de la mineria i del tèxtil.

En el procés de prospecció es va corroborar que al Berguedà falten oficials d’electricitat i manteniment industrial, programadors, tècnics comercials, perfils soldadors, mecànics, instal·ladors i enginyers elèctrics i mecànics.