El Berguedà i Osona estrenen un cicle de formació de mestratge en construcció tradicional

El Gremi de la Bioconstrucció de Catalunya i Sumem Patrimoni de Vic ofereixen quatre mòduls formatius que dona eines als professionals del sector

Construcció de pedra seca

Construcció de pedra seca / ACEB

Redacció

Berguedà i Osona estrenen un cicle de formació de mestratge en construcció tradicional. El Gremi de la Bioconstrucció de Catalunya i Sumem Patrimoni de Vic ofereixen quatre mòduls formatius sobre construcció tradicional amb l’objectiu de preservar els oficis i transmetre els valors inherents a les tècniques tradicionals. Aquests cursos pretenen recuperar coneixements i donar les eines necessàries perquè les empreses i els professionals del sector de la construcció, la restauració i la rehabilitació siguin un referent de qualitat en aquest àmbit.

Els mòduls s’iniciaran aquest gener i s’allargaran tot l’any, en sessions de divendres o dissabte en horari de matí i de tarda amb la voluntat d’arribar al personal en actiu de les empreses del sector. La formació la impartirà l’associació Greta a través de l’ACEB (Assocació Comarcal d'Empresaris del Berguedà), que ha estat seleccionada dins del programa Conforcat a Mida del Consorci per la Formació Contínua de Catalunya.

La formació s’alternarà entre el Berguedà i Osona i es dividirà en els següents blocs: pedra, fusta i condicionament tèrmic, calç i guix i terra.

Les inscripcions per al primer mòdul, dedicat a la pedra i que s’iniciarà el pròxim 27 de gener de manera presencial al Berguedà, ja estan obertes. Es poden fer a través de formacio@aceb.cat i a 93 822 14 04. Per als propers mòduls, les inscripcions s’obriran aviat.