Els Pastorets de la Farsa de Berga superen per tercer any els 2.000 espectadors

Els responsables del grup consideren que la xifra els permet parlar d'una estabilitat de l'ocupació del teatre post-Covid

La fotografia de grup dels actors i actrius dels Pastorets de Berga del 2023-2024

La fotografia de grup dels actors i actrius dels Pastorets de Berga del 2023-2024 / Agrupació Teatral La Farsa

Enric Badia

Enric Badia

L’Agrupació teatral la Farsa tanca les representacions dels Pastorets de Berga 2023/24 amb 2.006 espectadors. Unes xifres que el grup qualifica de "sorprenents" perquè es mantenen en les darreres edicions i "demostren la consolidació del projecte i la bona acceptació de les novetats després d’un període de canvis per adaptar-los als nous temps", segons fonts de l'entitat. En les primeres funcions ja es va veure que hi havia una molt bona assistència.

És la tercera temporada consecutiva que es superen els dos mil espectadors. La temporada 2019 hi van assistir 2.005 persones. La del 2022, 2.300, coincidint amb la represa de les funcions, després de dos anys de suspensió al Teatre a causa de la pandèmia. Des de l’any 2008, que es van arribar als 2249, els registres de la taquilla es quedaven molt per sota de les 2000 persones de públic. "L'estadística mostra un augment d’espectadors cada Nadal i sense pèrdues significatives en les darreres edicions", interpreten els responsables de La Farsa.

Els dies amb més gent a la platea han estat la funció de Nadal i la de Sant Esteve, convertint-se en dues dates insígnia per veure els Pastorets. Els dos nous directors dels Pastorets, Eric Calderer i Marc Corominas, que han renovat parc de l'elenc, han assegurat que aquestes eren unes xifres per "celebrar-ho" i han aprofitat per fer "un agraïment al públic per la confiança en la representació, un Nadal més". Els directors asseguren que en la pròxima edició "haurem estat treballar per continuar millorant". Per Nadal se celebraran les 125 edicions de Pastorets a Berga.