Garcia Petit cedirà el relleu de director del parc del Cadí-Moixeró per jubilació

Tanca una etapa de 38 anys treballant al parc natural, on ara caldrà designar el càrrec que deixa via concurs públic

Jordi Garcia Petit  | ARXIU/ANNA COSTA

Jordi Garcia Petit | ARXIU/ANNA COSTA / anna costa. berga

El director del Parc Natural del Cadí-Moixeró, Jordi Garcia Petit, es jubila. Compleix 65 anys i tanca una etapa de 38 anys treballant al parc, on va entrar primer com a tècnic i després, el 1990, va assumir la tasca de director.

Ahir va ser el seu últim dia i va estar treballant intensament a la seu del parc del Cadí-Moixeró, a Bagà. Segons explicava a Regió7, «va ser un dimarts de reunions amb directors d’altres parcs naturals» i un dia de molts missatges de persones que el felicitaven i li desitjaven una bona jubilació. Diu adéu content, agraït i satisfet de la trajectòria. Ahir no va voler entrar a valorar-la perquè admetia que encara havia de pair la seva nova condició de jubilat.

Amb la jubilació, Garcia Petit deixa una plaça vacant que ara s’haurà cobrir amb la designació d’un nou director o directora, mitjançant un concurs públic.

Jordi Garcia Petit deixa petjada al Parc Natural del Cadí-Moixeró, que justament va celebrar els 40 anys l’estiu passat. En aquestes quatre dècades, l’entorn de protecció ha passat de ser una àrea de reserva a un projecte de territori, amb sentiment de pertinença i la promoció de valors naturals i econòmics.

A part de director del Parc Natural del Cadí-Moixeró, Jordi Garcia Petit s’ha involucrat al llarg dels anys en entitats de la comarca. Actualment, continua presidint la Fundació Horitzó del Berguedà, que atén i ofereix activitat a les persones amb problemes de salut mental.