Bagà vol protecció patrimonial per a l’edifici Salarich Calderer

L’Ajuntament inicia els tràmits per declarar l’asil Bé Cultural d’Interès Local

L’edifici Salarich Calderer és al carrer Raval de Bagà  | ANNA COSTA

L’edifici Salarich Calderer és al carrer Raval de Bagà | ANNA COSTA / anna costa. berga

L’Ajuntament de Bagà vol que l’edifici Salarich Calderer, que era l’antiga residència d’avis i és conegut com l’asil, sigui declarat Bé Cultural d’Interès Local. L’equip de govern (PSC) ha començat a moure fils per obtenir aquesta catalogació de protecció patrimonial fent la petició d’un informe a la Diputació de Barcelona.

Si l’àrea de Patrimoni de la Diputació emet l’informe favorable, el següent pas serà portar a l’aprovació del ple municipal la voluntat que sigui Bé Cultural d’Interès Local, i després, pel fet de ser un municipi de menys de 5.000 habitants també ho haurà d’acceptar per ple el Consell Comarcal del Berguedà.

L’alcalde de Bagà, Lluís Casas, ha explicat a Regió7 que l’edifici Salarich Calderer és històric, data de l’any 1688, «tot i que es van fer grans reformes i hi ha molts elements dels anys 1920, és un immoble molt antic». Un edifici ubicat al carrer Raval que l’equip de govern de Bagà té la intenció de remodelar,, tal com va anunciar fa unes setmanes.

El consistori va comprar el desembre passat aquest immoble que fa més de trenta anys que està en desús i es troba molt malmès, i la voluntat és rehabilitar-lo i donar-li vida traslladant-hi la llar d’infants municipal, la biblioteca i l’arxiu del poble.

Segons l’alcalde, «amb la categoria de Bé Cultural d’Interès Local tindríem més possibilitats d’aconseguir subvencions, la qual cosa seria fonamental per a la rehabilitació prevista a l’edifici Salarich Calderer».