El bibliobús Pedraforca estrena un vehicle amb més prestacions

El nou vehicle en reemplaça un del 1994 i dona servei a 12 municipis del Berguedà sense biblioteca

Participants a la festa d'inauguració del nou Bibliobús Pedraforca, dissabte a Guardiola de Berguedà

Participants a la festa d'inauguració del nou Bibliobús Pedraforca, dissabte a Guardiola de Berguedà / Diputació de Barcelona

Redacció

Guardiola de Berguedà va acollir dissabte la festa de presentació del nou vehicle del bibliobús Pedraforca, que dona servei a 12 municipis del Berguedà sense biblioteca: Avià, Bagà, Borredà, Cercs, Guardiola de Berguedà, Montmajor, Olvan, La Pobla de Lillet, Saldes, Sant Julià de Cerdanyola, Vallcebre i Vilada.

El nou bibliobús Pedraforca neix amb l'objectiu de reemplaçar l'actual vehicle del 1994. Té una longitud d'11,05 metres i una amplada de 2,52. La peculiaritat respecte als anteriors bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació és que incorpora una escala exterior la qual queda amagada a la bodega del vehicle.

La capacitat documental és d'uns 1.100 documents en format paper (llibres/revistes), més 700 en format digital (CD/DVD). Tot el fons porta incorporats xips de radiofreqüència que permeten als usuaris gestionar l'autopréstec de forma autònoma.

El bibliobús està equipat amb una pantalla informativa de 43" més 3 pantalles de 24" per a la consulta dels serveis de Novetats i+, Catàleg i Autopréstec. És el primer bibliobús que incorpora el servei de Novetats i +, que permet conèixer quins són els darrers títols introduïts a la col·lecció.

El Pedraforca és també Punt d'Informació Turística del Berguedà (PIT) i ofereix assessorament i informació de l'oferta turística del seu entorn. El cost total del Bibliobús ha estat de 441.571 euros finançats íntegrament per la Diputació de Barcelona.

La Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona està integrada per 233 biblioteques, 12 bibliobusos, un fons de més de 10 milions de documents i 2,1 milions d’usuaris amb carnet. La Xarxa treballa de forma coordinada i amb uns mateixos estàndards de qualitat per tal de facilitar l'accés a la cultura, el lleure i la informació a la ciutadania de la província de Barcelona.

El nou Bibliobús Pedraforca

El nou Bibliobús Pedraforca / Diputació de Barcelona