Una avaria deixa sense aigua bona part del sector est de Berga

Unes obres han afectat el subministrament al carrer Pere II, al barri de Santa Eulàlia i al sector comercial de l’avinguda Canal Indústrial

Edificis del barri Santa Eulàlia de Berga

Edificis del barri Santa Eulàlia de Berga / ARXIU/AJ. BERGA

Laura Serrat

Laura Serrat

Una avaria a la xarxa de subministrament d'aigua de Berga ha deixat aquest migdia sense servei part del sector est del municipi, concretament, el carrer Pere II, el barri de Santa Eulàlia i el sector comercial de l’avinguda Canal Industrial. L'Ajuntament informa que la complexitat de la reparació de l'avaria a la xarxa d'aigua fa que la previsió de restabliment del servei a les zones afectades s'allargui més del previst. L'empresa treballa per poder restablir-lo a les 10 de la nit d'aquest dimecres.

El problema a la xarxa s'ha originat arran d'unes obres properes a l'avinguda Canal Industrial, alienes a la companyia d'aigua, que han afectat de forma accidental una de les canalitzacions del subministrament. L'afectació d'una de les canonades ha obligat a tallar el servei per evitar la pèrdua d'aigua cap a les 12 del migdia, moment en què s'ha alertat els tècnics d'Agbar per tal que vinguessin a reparar l'avaria.

El regidor d'Urbanisme de Berga, Aleix Serra, ha explicat que es tracta d'una "afectació important" en la xarxa de subministrament que afecta bona part del sector est de la ciutat. La previsió és que les llars afectades puguin recuperar l'aigua a partir de les 10 del vespre. Serra ha dit que de moment el servei es restablirà de forma provisional per retornar l'aigua a les famílies a l'espera de valorar si calen mesures més estructurals davant l'afectació a la xarxa de distribució.