Berga repara el mur esllavissat a Queralt i en recupera el mirador

L’Ajuntament consolida el mur de contenció de la balconada malmès en una esllavissada 

El nou mur de contenció del mirador de Queralt

El nou mur de contenció del mirador de Queralt / AJ BERGA

Miquel Spa

Berga ha recuperat un dels espais més visitats per veïns i turistes: el mirador de l’aparcament del santuari de Queralt. L’Ajuntament ha acabat les obres de reparació i consolidació que afectaven l’ús de l’aparcament de Queralt i l’accés a peu a la barana que el tanca i serveix de balconada sobre la ciutat. Les obres han permès recuperar el mirador i l’aparcament, reparant-ne el mur de contenció que havia quedat malmès per una esllavissada. 

El consistori ha anunciat que ja es pot accedir de nou sense restriccions a la barana del mirador que queda a l’inici de les escales que donen accés al santuari, a la zona d’aparcament. L’actuació s’ha afrontat perquè «el mur es va esllavissar a causa del trencament d’una part de la malla metàl·lica de les gàbies de contenció de la pedra de reblert dels gabions», segons ha explicat el mateix consistori. En aquest sentit, l’obra «ha requerit equips de projectat de formigó i formació de perforacions i ancoratges i de personal especialitzat en l’execució d’aquests treballs en alçada, atesa la situació del tram de mur esllavissat i l’orografia del terreny; Les actuacions que s’han dut a terme han estat la formació d’ancoratges al terreny per la seva estabilització i el projectat de formigó en el tram afectat prèvia col·locació d’una armadura». Alhora, «com a mesura d’integració a l’entorn» l’actuació s’ha completat amb el procés de pintat del parament de formigó projectat amb un color terrós a fi efecte d’integrar el nou mur al paisatge, tal com han explicat els serveis tècnics municipals. 

Les obres les ha executat l’empresa Solutioma SL, la qual està especialitzada en treballs verticals, per un import de 29.272 euros que han estat finançats a través de recursos propis de l’Ajuntament de Berga.

Les obres han permès encetar la nova etapa d’obertura de l’aparcament i el mirador coincidint amb la celebració, dissabte passat, de l'etapa reina de la Volta Ciclista a Catalunya. La prova esportiva, celebrada sota la coorganització de l’Ajuntament, va portar milers d’aficionats al ciclisme i espectadors al mateix santuari, on s’hi va instal·lar l’arribada.