L’alta ocupació empeny Gironella a ampliar l’àrea d’autocaravanes

L’Ajuntament assegura que la zona d’aparcament porta al municipi uns 400 turistes cada mes

Les obres d’ampliació de l’àrea d’autocaravanes | AJ GIRONELLA

Les obres d’ampliació de l’àrea d’autocaravanes | AJ GIRONELLA / MIQUEL SPA. gironella

Miquel Spa

Miquel Spa

El bon resultat a nivell turístic, comercial i de restauració i l’alta ocupació des que es va inaugurar, l’any 2021, ha empès l’Ajuntament de Gironella a ampliar i millorar l’àrea d’acollida d’autocaravanes a fi i efecte de redoblar l’aposta per aquest tipus de turisme. L’àrea d’autocaravanes i vehicles camperitzats, que està ubicada a la zona esportiva, tindrà amb aquesta actuació 7 noves places d’estacionament (ara en té 14) i, alhora, una millor zona de pícnic i serveis.

Des que es va obrir aquest equipament turístic, pràcticament tots els caps de setmana, excepte els de juliol i agost per la calor i la poca ombra, han estat plens amb les 14 places ocupades. No tan sols això sinó que alguns vehicles s’han aparcat als seus voltants. En aquesta mateixa línia, la regidoria de Turisme, que encapçala Lluís Vall, ha rebut també un bon balanç per part dels comerciants i restauradors, els quals han vist arribar nous clients de, principalment, Bèlgica, França, Luxemburg, França i Portugal, a més de la resta de Catalunya.

«És un turista net i educat»

Lluís Vall ha apuntat que perfectament poden arribar al municipi al voltant de 400 turistes al mes. El regidor ha remarcat que, a més, es tracta d’un turisme net i educat que ha comportat la pràctica unanimitat per part dels agents econòmics del municipi: «no hi ha ningú que pugui dir que ha tingut un problema amb els visitants que arriben a Gironella amb autocaravana; n’estem molt contents».

El mateix consistori ha informat que l’actuació permetrà ampliar fins a 21 les places d’estacionament. Igualment, les obres inclouen la instal·lació d’una nova torre d’electricitat amb quatre preses, les quals se sumaran a les vuit actuals, així com la substitució de l’arbrat actual per arbres amb suficient port per dotar l’espai d’ombra, i els actuals es replantaran en altres ubicacions. També es col·locaran tres taules amb banqueta incorporada i s’instal·larà un sistema de calefacció al punt d’accés d’aigua potable que evitarà glaçades, i la interrupció del servei en períodes freds. Lluís Vall ha remarcat que «l’àrea d’autocaravanes s’ha quedat petita, sobretot els caps de setmana i festius. Nosaltres seguim ferms amb la nostra aposta pel turisme al municipi, i aquesta actuació ens permetrà millorar els serveis que oferim als visitants». Les obres tenen un pressupost de 17.884 euros i un termini d’execució d’un mes.

Un sector en auge amb 300.0000 vehicles a l’estat

El turisme d’autocaravana viu un moment de gran expansió a Catalunya i l’estat, on hi ha un parc de 300.000 vehicles d’aquest tipus matriculats. Catalunya és on més se’n venen i on més concessionaris especialitzats hi ha, amb uns quaranta distribuïdors. Aquesta tendència, reimpulsada després de la pandèmia, ha empès ajuntaments com la Seu d’Urgell, Martinet o Puigcerdà, encara en fase d’estudi, a apostar per obrir espais específics per aquests vehicles.