Berga celebra la primera assemblea de l'any de la delegació del Col·legi de l'Advocacia

La reunió s'ha convocat amb la voluntat de servir de punt de trobada dels advocats

Els advocats reunits en l'assemblea de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona

Els advocats reunits en l'assemblea de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona / ARXIU PARTICULAR

Redacció

Els advocats del Berguedà han celebrat aquest divendres la primera assemblea de la delegació de Berga de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) de l’any 2024.

La reunió ha estat convocada amb la voluntat de servir de punt de trobada periòdic dels advocats i advocades del Berguedà adscrits a l’ICAB. Si bé amb anterioritat ja havien celebrat actes similars a la demarcació, en aquesta ocasió s’ha volgut posar l’accent a buscar fórmules que ajudin a canalitzar les problemàtiques i les inquietuds de l’advocacia i trobar-hi solucions pràctiques, amb la prioritat de millorar la situació dels justiciables davant dels tribunals.

Entre les qüestions tractades, s’ha fet especial èmfasi a la relació de l’advocacia berguedana amb les diverses institucions, inclòs el col·legi professional al qual pertanyen, però sobretot amb el jutjat de Berga. La delegació vol fer una primera introspecció per detectar les diverses incidències amb les que es troben en la seva tasca diària davant aquest òrgan jurisdiccional per, posteriorment, establir elements de cooperació amb el mateix jutjat o, si es necessari, en altres instàncies, i regularitzar-ne el funcionament.

Altres aspectes que s’han posat sobre la taula han estat la precarietat amb què treballen els advocats del torn d’ofici i s’han analitzat les seves reivindicacions. La trobada ha conclòs en un dinar.

Des del 9 de novembre de 2023, en què va ser proclamada la seva candidatura, es troben al capdavant de la Delegació de Berga de l’ICAB, l’advocada Lídia Ruz i l’advocat Isaac Soca.