Uns 850 estudiants visitaran la Fira del Coneixement de Berga

La mostra sobre ciència i tecnologia es farà aquest dimecres i dijous al Pavelló de Suècia, on es donaran a conèixer projectes de la UPC i altres centres 

Estudiants en un estand de la mostra de l’any passat

Estudiants en un estand de la mostra de l’any passat / Arxiu/Anna Costa

Redacció

Uns 850 estudiants de quart d’ESO, de Batxillerat i de cicles formatius de grau superior visitaran la Fira del Coneixement de Berga. Es farà aquest dimecres i dijous al Pavelló de Suècia, de 2/4 de 10 del matí a les 5 de la tarda. L’organitza l’Exploratori dels Recursos de la Natura, de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), i l'Ajuntament de Berga.

Molts dels joves inscrits són de la comarca del Berguedà, però també n’hi ha del Bages, del Barcelonès, Maresme, Segrià i Vallès Occidental.

La finalitat de la mostra, que arriba a la catorzena edició, és donar a conèixer projectes punters relacionats amb la ciència i la tecnologia de la UPC i altres centres de recerca. Enguany, es tractaran temes que van des de biomaterials, llamps i drons fins a qüestions de patrimoni cultural, i aplicacions fotòniques per al diagnòstic mèdic, entre d’altres. Es tracta d’augmentar l’interès per aquestes matèries, fomentant l’esperit d’aprenentatge basat en la recerca, despertant vocacions científiques i demostrant que la ciència està a l’abast de tothom. 

La Fira del Coneixement convidarà als alumnes assistents a fer un recorregut pels vuit estands que mostraran la recerca de diferents grups, veure una exposició, escoltar una xerrada sobre sostenibilitat i fer una visita a la serra de Queralt. 

La temàtica de l’exposició serà «Nexe Aigua-Energia: un binomi sostenible». I la conferència tractarà sobre «Podem resoldre els reptes globals com el canvi climàtic? L'Agenda 2030 fa una proposta, a càrrec de Sergi Rovira, expert en la implementació d’aquest pla d’acció 2030 i professor de la UPC. La xerrada serà demà, dimecres, a 2/4 de 12 del matí al pavelló de Suècia.