El teatre de l’Ametlla de Merola enceta la programació de primavera, que engloba cinc espectacles

Del 21 d'abril al 25 de maig es podran veure propostes teatrals i musicals. La primera serà el concert del grup vocal femení CIGMA

El grup vocal femení CIGMA actuarà diumenge a l'Ametlla de Merola

El grup vocal femení CIGMA actuarà diumenge a l'Ametlla de Merola / Arxiu particular

Redacció

El Teatre Esplai de l'Ametlla de Merola programa del 21 d'abril al 25 de maig cinc propostes de música i teatre. Amb l'objectiu de consolidar l’oferta cultural en aquesta colònia de Puig-reig, l'Associació Cultural aposta per espectacles "de qualitat" i "per a tots els gustos". Enguany, la programació de primavera es condensa en cinc caps de setmana, ja que es preveu que a l’estiu es dugui a terme una nova fase d'obres al teatre.

L’estrena del cicle cultural serà aquest pròxim diumenge coincidint amb la festa de Sant Jordi de l’Ametlla de Merola. Després de les activitats programades durant tot el dia al carrer, hi haurà un concert al teatre a càrrec del grup vocal femení CIGMA, integrat per joves berguedanes i bagenques.

En l’apartat musical cal destacar també la presentació, el dissabte 27 d’abril, del nou treball de la Cobla Berga Jove, en aquest cas en format banda, que recull els arranjaments de Joan Baptista Lambert de les músiques de la Patum. El disc Lambert: La Patum de Berga va enregistrar-se el 2023 i sortirà a la llum aquest abril.

La PAtum

La Cobla Berga Jove oferirà l'actuació 'Lambert: La Patum de Berga' / Arxiu particular

Pel que fa a teatre, s’han programat tres propostes molt diferents. La primera serà Bèsties, amb Marta Marco, que porta a escena un text per parlar de la cultura de la hipersexualització i la pornificació dels i de les menors. Es podrà veure el dissabte 4 de maig.

La segona proposta teatral serà el dissabte 11 de maig amb Jordi Banacolocha i Adrian Grösser a l’escenari, que amb l’obra Pazzo encarnen dos artistes de circ que intenten mantenir viva la flama del seu ofici.

El darrer espectacle del cicle de primavera al Teatre Esplai de l'Ametlla de Merola serà el dissabte 25 de maig amb la comèdia de Santiago Rusiñol El bon policia protagonitzada per Ricard Farré i Arnau Puig posant en evidència els prejudicis socials i l’arbitrarietat de la justícia.

Totes les funcions s’iniciaran a les 7 de la tarda i el preu de l’entrada serà de 15 euros, excepte l’espectacle del 21 d’abril (que és l’únic en diumenge) que començarà a les 6 de la tarda i costarà 10 euros.

A més a més, s’ha posat a la venda un abonament de temporada al preu de 55 euros que inclou l’entrada als cinc espectacles amb un descompte del 20% sobre el preu original de les entrades.

Les entrades i els abonaments es poden comprar online al web ametllademerola.cat fins al mateix dia de cada funció. També es poden comprar els dimarts i dijous de 10 del matí a 12 del migdia al local del Queda’t de l’Ametlla de Merola.

La programació cultural de l'Ametlla de Merola compta amb el suport de l’Ajuntament de Puig-reig, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.