El Bibliobús Serra del Cadí incorpora Gósol en les seves parades

Tot i ser un poble de la província de Lleida, la Diputació de Barcelona s’encarrega d’oferir el servei

El Serra del Cadí visitarà Gósol dos cops al mes, alternant els dimecres al matí i els dijous a la tarda

Bibliobús a Gósol

Bibliobús a Gósol / Diputació de Barcelona

Redacció

El Bibliobús Serra del Cadí incorpora Gósol a la seva ruta. Des d’aquest dimecres, també fa parada en aquesta població de l’alt Berguedà, que tot i pertànyer a la província de Lleida és la Diputació de Barcelona qui s’encarrega d’oferir el servei de lectura pública. D’aquesta manera, Gósol se suma als quinze municipis del Berguedà de menys de 300 habitants que ja fa un any gaudeixen d’aquest servei bibliotecari. De fet, amb aquesta incorporació, el 100% dels municipis d’aquesta comarca que han sol·licitat el servei ja el reben.

El Bibliobús Serra del Cadí és un servei itinerant per a municipis entre 300 i 3.000 habitants que presta el servei de lectura pública amb la mateixa qualitat que es fa a les biblioteques tradicionals de la Xarxa de Biblioteques Municipals. Als 10 bibliobusos que havien prestat el servei fins al 2023 s’hi van sumar, ara fa un any, el Bibliobús Serra del Cadí i el Bibliobús Serra de Rubió (Anoia). Aquests nous vehicles de dimensions més reduïdes que els anteriors bibliobusos, però amb tot l’equipament necessari, fan realitat el compromís de la Diputació de Barcelona de garantir l’accés a la cultura a tothom independentment d’on visqui, ja sigui en una gran ciutat o un petit municipi.

El vehicle que donarà el servei a Gósol és un model furgó combi amb finestres i una porta corredissa. És accessible per a persones amb mobilitat reduïda mitjançant una rampa plegable i disposa d’una pantalla amb braç articulat que permet projectar pel·lícules als pobles que no disposen d’un projector. El bibliobús disposa d’una petita col·lecció que s’adapta a l’activitat que realitza i a la població que visita el bus. Tot i això, el servei ofereix l’accés a tot el fons de la Xarxa de Biblioteques Municipals a través de préstec interbibliotecari.

El Serra del Cadí visitarà Gósol dos cops al mes alternant els dimecres al matí, de les 11 a 2/4 de 2, i els dijous a la tarda, de les 3 a 2/4 de 5. 

La Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona està integrada per 233 biblioteques, 12 bibliobusos, un fons de més de 10 milions de documents i 2,1 milions d’usuaris amb carnet. Treballa de forma coordinada i amb uns mateixos estàndards de qualitat per tal de facilitar l'accés a la cultura, el lleure i la informació a la ciutadania de la província de Barcelona.