Els ajuntaments del Berguedà reben els quaranta punts d’assistència i manteniment de bicicletes

És una acció del Consell Comarcal per potenciar el Berguedà com a destinació per a ciclistes. Té un cost de gairebé 35.000 euros i s'ha finançat gràcies a un programa de la Diputació

Material per als punts d’assistència i manteniment tècnic i mecànic de bicicletes

Material per als punts d’assistència i manteniment tècnic i mecànic de bicicletes / CC Berguedà

Redacció

El Consell Comarcal del Berguedà ha repartit 40 punts de reparació de bicicletes als 31 ajuntaments. Es tracta de punts d’assistència i manteniment tècnic per ajustar o reparar bicicletes de carretera, BTT o gravel als municipis de la comarca. També n’hi ha alguns per a les elèctriques. 

Els punts serviran perquè els ciclistes puguin fer el manteniment o petites reparacions durant els seus recorreguts, de forma gratuïta. S’ubicaran en espais públics i també en algunes instal·lacions privades. Els ajuntaments s’encarregaran d’instal·lar-los. I, posteriorment, s’elaborarà un mapa de la localització dels punts.

Punt d’assistència i manteniment tècnic i mecànic de bicicletes

Punt d’assistència i manteniment tècnic i mecànic de bicicletes / CC Berguedà

Estan equipats amb una manxa per poder inflar les rodes, claus hexagonals (tipus Allen) de diverses mides, clau anglesa, alicates, tornavís pla i d’estrella així com diverses palanques de roda per poder extreure la coberta de la roda. Algunes també incorporen endolls per carregar bicicletes elèctriques.

Tots els components d’aquests espais, inclosa la pintura, són antivandàlics. El suport va collat a terra amb un ancoratge mecànic.

El contracte de subministrament dels punts d’assistència i manteniment es va adjudicar a l’empresa Serveis de Maquinària Banyolina per un preu de 34.848 euros. El finançament de l’actuació prové del Programa General d’Inversions de la Diputació de Barcelona.

Aquesta actuació s’emmarca en les polítiques que duu a terme el Consell Comarcal per potenciar el Berguedà com a territori amic del ciclisme i està inclosa dins del Pla Operatiu del Ciclisme de la comarca.

Material per als punts d’assistència i manteniment tècnic i mecànic de bicicletes

Material per als punts d’assistència i manteniment tècnic i mecànic de bicicletes / CC Berguedà