Maria Felius Giné guanya el premi Protagonistes del Demà del Rotary Club del Berguedà

És estudiant de l'institut de Gironella i ha realitzat el treball "L'endometriosi, malaltia o dolor normalitzat?"

Maria Felius, guanyadora del premi Protagonistes del Demà

Maria Felius, guanyadora del premi Protagonistes del Demà / Maria Àngels Torres

Redacció

L'estudiant Maria Felius Giné, de l'institut Pere Fontdevila de Gironella, ha guanyat el premi Protagonistes del Demà del Rotary Club del Berguedà amb el treball "L'endometriosi, malaltia o dolor normalitzat?".

El jurat també ha lliurat una menció especial a Mariam Aoubba Siri, de FEDAC Xarxa de Berga, pel seu treball sobre "Malalties mitocondrials".

L'estudiant Mariam Aoubba Siri ha rebut la menció especial

L'estudiant Mariam Aoubba Siri ha rebut la menció especial / Maria Àngels Torres

L'acte de lliurament de la 23a edició del premi Protagonistes del Demà s'ha fet aquest divendres a la sala d'actes de l'institut Pere Fontdevila de Gironella, després del veredicte del jurat format pel president, Pere Mir ; Jordi Puntas, que actuava com a secretari; Josep Freixa, Anna Emília Puig i Laura Corominas.

El jurat, després de la lectura dels treballs presentats i d'escoltar les exposicions, ha estudiat i avaluat les cinc propostes presentades i ha arribat a un acord unànime que la persona que ha fet mèrit per ser distingida amb el guardó Protagonistes del Demà d'enguany és Maria Felius. El primer premi està dotat amb 1.000 euros. I la menció especial, amb 300.

El jurat ha agraït la participació dels joves finalistes: Marc Sociats Noguera, de l'institut Alt Berguedà de Bagà; Carme Vilardell Bellés, de l'institut de Puig-reig, i Mariona Rosas Granell, del Guillem de Berguedà de Berga.

En el torn de parlaments, han intervingut Josep Roca, president del Rotary Club del Berguedà; David Font, alcalde de Gironella; Pere Mir, president del jurat, i Rosalia Muñoz, directora de l'institut. Tots ells han lloat la feina dels cinc participants, especialment de la guanyadora, i els han animat a continuar treballant per llaurar-se el futur.