Mor el gironellenc Lluís Boix Ballús, fundador de Càrniques Valldan

L’empresari i membre del Rotary Club del Berguedà tenia 81 anys. El funeral es farà aquest dimecres a l’església de Gironella

Lluís Boix Ballús

Lluís Boix Ballús / Arxiu

L’empresari gironellenc Lluís Boix Ballús ha mort als 81 anys. El 1988, fruit de la unió amb la família Torner, va ser fundador de Càrniques Valldan. De xarcuter i ramader de Gironella va passar a estar al capdavant d’un negoci que controlava totes les fases del procés: criar el porc, engreixar-lo, sacrificar-lo i transformar les seves carns en aliments.

L’empresa, ubicada al polígon de la Valldan de Berga, va anar creixent i evolucionant amb el relleu generacional dels Torner. 

Lluís Boix era també, fins l’actualitat, membre actiu del Rotary Club del Berguedà. Segons fonts de l’entitat, «era una persona molt voluntariosa i sempre disposada a participar dels actes del Rotary. Era el més veterà i la seva experiència era una vàlua». Deixarà «un buit molt important» i trobaran a faltar la seva manera de ser, «clara i directa», i de pensar:«Era un bon coneixedor del Berguedà i del món rural», han remarcat des del Rotary del Berguedà.

El funeral per Lluís Boix Ballús, que va morir dilluns, es fa aquest dimecres, 12 de juny, a les 11 del matí a l’església parroquial de Gironella, municipi on vivia amb la seva dona, la florista Lourdes Lladó.