La Federació Internacional de l'Automòbil (FIA) ha anunciat aquest dilluns que ha obert una investigació per la salutació nazi que el pilot rus Artem Severiukhin ha fet després de guanyar una carrera de l'Europeu de kàrting disputada a Portugal.

Mentre sonaven els concordes de l'himne d'Itàlia a l'autòdrom d'Algarve, a Portimão, Severiukhin, de 15 anys, s'ha colpejat el pit i posteriorment ha estès el braç amb una ràpida salutació nazi, seguida d'una riallada. El gest ha estat captat per les càmeres i més tard comentat a les xarxes socials.

En un vídeo publicat després de la polèmica acció, el jove pilot rus ha defensat que la primera part del seu gest era per a demostrar la seva gratitud, tot i que no ha especificat a qui anava dirigit. No obstant això, Severiukhin no ha justificat l'element nazi del moviment: "No puc explicar-lo", ha declarat.

A causa dels fets, la FIA ha obert una immediata investigació i l’escuderia de Severiukhin, Ward Racing, ha condemnat el gest del pilot i l’ha fet fora de l’equip.