Mor als 31 anys Bobi, el gos que ha viscut més temps

L'animal va néixer el 1992 a la localitat portuguesa de Conqueiros

Imatge d'arxiu de Bobi, el gos més longeu del món

Imatge d'arxiu de Bobi, el gos més longeu del món / Reuters

Redacció / EFE

Bobi, el gos viu més longeu del món, ha mort aquest cap de setmana a la seva casa a Portugal als 31 anys i 165 dies d'edat. L'animal va néixer l'11 de maig de 1992 a la localitat portuguesa de Conqueiros (municipi de Leiria). El secret de la seva llarga vida, segons havien compartit els seus propietaris a les xarxes, ha estat alimentar-lo amb una dieta propia d'un humà i mantenir-lo allunyat de situacions estressants.

"Bobi va morir el 21 d'octubre a la seva casa de la localitat portuguesa de Conqueiros, on va viure tota la seva vida amb la família Costa", va escriure Guinness, l'entitat certificadora de rècords, citant al seu torn l'anunci realitzat per la veterinària estatunidenca Karen Becker, que havia atès el ca en el passat.

"Aquest dolç animal s'ha guanyat les seves ales", va escriure Becker en el seu perfil de Facebook, on va assegurar que, "encara que ha sobrepassat a tots els gossos en la història, els seus 11.478 dies en la terra mai seran suficients per a aquells que el van estimar".

Una altra entitat que es va acomiadar de Bobi va ser Le Terrier Studio, un centre de fotografia portuguès del qual el mastí va ser model. "Descansa en pau amic! Gràcies per haver tingut el privilegi de conèixer-te, el gos més vell del món. Quina vida increïble que vas tenir", van escriure a Instagram.

Un rècord Guinness

Bobi va ser reconegut el passat 2 de febrer amb el rècord Guinness al gos més longeu del món fins a la data, un títol que li va donar fama mundial i que va motivar a centenars de persones a visitar-lo en els últims mesos. La seva raça, habitualment utilitzada per a protegir el bestiar de depredadors i coneguda a Portugal com "rafeiro do Alentejo", té una esperança de vida d'uns 13 anys, segons l'organització.

Bobi amb el premi Guinness World Record quan va esdevenir el gos més longeu del món

Bobi amb el premi Guinness World Record quan va esdevenir el gos més longeu del món / Guinness World Record

Abans que Bobi, el rècord del gos més vell amb vida el tenia Spike, un chihuahua de 23 anys, mentre que el rècord del més longeu fins a la data l'ostentava Bluey (1910-1939), un pastor australià que va viure fins als 29 anys i 5 mesos.