Barcelonejant

Aquesta és l’Aitana: és model i instagramer, guanya 4.000 euros al mes i no existeix

Forma part d'una agència de models de Barcelona creades amb Intel·ligència Artificial

La usuaria creada a través d'Intel·ligència Artificial @fit_aitana

La usuaria creada a través d'Intel·ligència Artificial @fit_aitana / Instagram

Ana Sánchez

L’Aitana guanya 4.000 euros al mes treballant menys que Victoria Federica. Tant aireja ‘stories’ amb torrades d’alvocat com ‘looks’ de llenceria «d’estar per casa». És @fit_aitana a xarxes. «Amant del gaming, del fitnes i cosplay lover», resumeix el seu Instagram. Ha acumulat 87.000 seguidors en tot just quatre mesos. Rep 500 missatges directes al dia i la conviden a esdeveniments d’‘‘influencer’’. És model i instagramer. I no existeix. 

«Sí, tenim una agència de models sense models», assenteixen els seus ideòlegs. Dos dissenyadors, Rubén Cruz i Diana Núñez, acaben de muntar a BarcelonaThe Clueless, així l’han anomenat. La traducció literal vindria a ser alguna cosa així com «perdre la pista». «Ens feia gràcia –diu la Diana-, perquè no els pots seguir la pista perquè no existeixen». Aquesta és una agència de models creades amb intel·ligència artificial. Aspira –anuncia a la seva web– a revolucionar el món de les ‘influencers’

#aimodel. L’Aitana revela el seu origen virtual (AI: Artificial Intelligence) en la seva mateixa biografia d’Instagram. Però les seves xarxes s’omplen diàriament de comentaris de carn i ossos. «Jo odio els homes des que tinc aquest projecte», assegura el Rubén. «Em vaig adonar del difícil que és ser dona i ser a xarxes socials», esbufega. «Per a mi no era res nou», s’encongeix d’espatlles al costat la Diana. «Cada dia ens escriuen una mitjana de 500 persones –expliquen–. Futbolistes, actors famosos de 5 milions de seguidors... L’han convidat a esdeveniments, a viatges pagats...». El més fort? «’Fotopolles’, un munt».