Així porten el mòbil els turistes a Barcelona: el vídeo més viral de TikTok

La inseguretat és un dels grans problemes de la capital catalana

Turistes amb mòbils lligats a la mà, a Barcelona

Turistes amb mòbils lligats a la mà, a Barcelona / TikTok

Redacció

En èpoques nadalenques, les grans ciutats reben a milers de visitants que abarroten els seus carrers més cèntrics. És el cas de Barcelona, la ciutat més turística d'Espanya. No obstant això, les grans aglomeracions també poden comportar conseqüències negatives com, per exemple, el robatori del mòbil, un instrument que s'ha convertit en una part més del nostre cos i que ens acompanya a tots costats. La por als lladres que realitzen aquest furt ha portat a molts turistes a lligar-se el mòbil a la nina. Un 'tiktoker' ha captat aquesta pràctica i l'ha publicat en xarxes, on el vídeo s'ha convertit en viral.

La inseguretat és un dels grans problemes de la capital catalana. Segons dades del Ministeri de l'Interior, una gran part dels delictes que es produeixen a Espanya tenen lloc a Madrid i Barcelona. Diversos lladres circulen per la ciutat comtal cometent robatoris, especialment, del mòbil. La pràctica ha fet saltar les alarmes dels turistes, que cada vegada més es lliguen el dispositiu a la mà amb una espècie de corretja.

Èxit a les xarxes

Aquesta tècnica antirobatori s'ha convertit en viral en TikTok, després que l'usuari @jazziesillona publiqués un vídeo en la xarxa social on el jove diu que Barcelona és "bella", però té "un problema de confiança" amb la ciutat. Tot seguit, es mostren a alguns turistes amb el mòbil lligat.

@jazziesillona You’re beautiful Barcelona but I have trust issues 😁 #spain #europe #barcelona #travel ♬ Me Gustas Tu - Sped Up Version - Manu Chao

La reacció dels usuaris no s'ha fet esperar. De fet, el vídeo ha aconseguit gairebé 60 milions de visualitzacions en una mica més de mes i mig. Entre els comentaris, algun usuari creu que les imatges són una "exageració", mentre uns altres afirmen que és "totalment cert". La tècnica també ha estat objecte de burles, amb comentaris com el d'un dels usuaris, que ha assegurat veure "un negoci en això", ja que algú podria crear "polseres amb cadenes boniques" per a lligar el mòbil.