Quina relació hi ha entre Montserrat i l'últim llibre viral de TikTok?

«Ales de Sang» ha venut més de 2 milions de còpies en tot el món i s'ha consolidat com una de les novel·les del gènere 'romantasy' més populars entre els lectors més joves

Dos joves miren l'últim llibre viral de TikTok, 'Alas de sang'

Dos joves miren l'últim llibre viral de TikTok, 'Alas de sang' / ZOWY VOETEN

Alba Díaz

Alba Díaz

Dracs, un món imaginari, dosis d'acció a l'estil de Joc de Trons, un romanç èpic i...Montserrat? El nom del massís de la Catalunya central apareix discretament entre les pàgines del llibre viral de Rebecca Yarros, Ales de Sang (Columna), que ja ha venut més de 2 milions de còpies a tot el món. Sigui per coincidència o perquè l'autora estatunidenca sent devoció per la muntanya catalana (fet que no ha confirmat mai públicament), els lectors de la regió central que han llegit la primera entrega de la popular saga de 'romantasy', s'han mostrat sorpresos a les xarxes davant la menció de Montserrat en el best-seller.

Al llibre, Montserrat és descrita com una fortalesa situada "a uns 320 quilòmetres de la costa", formada per "quatre murs enormes plens de barracons i uns quants espais amb torrasses a cada cantonada i una gran entrada amb arc i un reixat llevadís de pues".

Més enllà del nom, qualsevol similitud amb la realitat és pura coincidència, ja que Yarros mai ha explicat en què es va inspirar a l'hora de crear la fortalesa militar que apareix a l'última part del llibre. Així i tot, els usuaris de TikTok que coneixen el massís no han pogut evitar penjar vídeos a la plataforma en forma de mem després d'haver llegit la coincidència.

A banda de Montserrat, els usuaris de la plataforma també han fet broma amb el terme Navarre, que al llibre fa referència al regne en el qual es construeix gran part de la trama, i que molts lectors relacionen amb la comunitat autònoma de Navarra.

Una barreja entre "Joc de Trons" i "Divergent"

Ales de Sang relata la vida de Violet Sorrengail, qui creia que s'uniria al Quadrant dels Escribes (al qual pertanyia el seu difunt pare) per a viure una vida tranquil·la però al final ha de lluitar per a formar part de l'elit de Navarre en el Quadrant dels Genets de Dracs per obligació de la seva mare, amb el problema que hi ha més genets que dracs disponibles.

Violet passa a ser un blanc fàcil: molts creuen que és feble i que no superarà les proves. A més, molts la matarien per a poder tenir més probabilitats d'aconseguir un drac, però també d'altres com Xaden Riorson la matarien pel simple fet de ser la filla de la comandant general.

El primer llibre de la saga Empiri, que barreja trets de Jocs de Trons i Divergent, ha venut des de la seva publicació (2 de maig del 2023) més de 2 milions de còpies a tot el món i s'ha traduït en més de 30 idiomes, català inclòs. Pròximament, la saga serà adaptada per Amazon Prime Video.

"Ales de sang" en el prestatge dels llibres més venuts d'una llibreria

"Ales de sang" en el prestatge dels llibres més venuts d'una llibreria / ZOWY VOETEN

La segona part, a finals de febrer

Rebecca Yarros ha publicat ja els dos primers llibres dels quals espera que formin part d'una saga de cinc. En català, la segona part, Ales de Ferro es publicarà el 21 de febrer de 2024, i ja es pot reservar en diverses botigues en prevenda.