Protecció Civil farà un simulacre d’accident químic a dos municipis del Bages i un del Berguedà

La prova tindrà lloc a Castellgalí, Sant Vicenç de Castellet i Puig-reig

Durant l'alerta es comprovarà el funcionament de les sirenes i la població ubicada a la zona rebrà una alerta al mòbil

Una de les sirenes instal·ladesal mig d'una de les rotondes de l'accés a Sant Vicenç de Castellet

Una de les sirenes instal·ladesal mig d'una de les rotondes de l'accés a Sant Vicenç de Castellet / Arxiu / Salvador Redó

Redacció

Protecció Civil de la Generalitat farà una prova de sirenes que alerten la població en cas de risc químic als municipis bagencs de Castellgalí i Sant Vicenç de Castellet així com a Puig-reig (Berguedà). La prova tindrà lloc el aquest dimecres 18 d’octubre a les 11 del matí.

En el cas de Sant Vicenç de Castellet hi ha instal·lades tres sirenes (a la rotonda de l’entrada del poble, a Castellet i al camp de futbol municipal) que sonaran en el moment del simulacre i tenen la funció d'alertar la població situada a la zona vulnerable de possibles accidents d’empreses químiques incloses al PLASEQCAT. A la població bagenca, l’empresa química és SVC CHEMICAL STORAGE SERVICES SL, ubicada al Polígon Les Vives.

En què consistira el simulacre?

A banda d’alertar la població de la manera més ràpida possible, aquest avís també serveix per comprovar que les sirenes funcionin correctament, l’abast del so de cada aparell i familiaritzar la població amb el so de les sirenes. En concret, el so d’inici del simulacre serà de tres senyals d’un minut de durada, separats per silencis de cinc segons, i el so de fi d’alerta s’anunciarà amb un senyal continu de 30 segons de durada. 

Estigues atent al teu telèfon mòbil

Durant la prova, s’enviarà un missatge d’alerta des del canal de Protecció Civil als telèfons mòbils de les persones que es trobin a la zona, tal com es faria en un cas real. En el missatge s’informarà que es tracta d’un simulacre. 

El mateix dia del simulacre s’activarà una enquesta anònima adreçada a la població per comprovar si les sirenes s’han sentit correctament i per saber si els veïns i veïnes han rebut bé l’alerta als seus telèfons mòbils. Des de l’Ajuntament us animem a participar-hi; la vostra resposta serà clau per determinar el funcionament del simulacre.