La Fira de Sant Ermengol portarà al passeig Joan Brudieu la Fira de Formatges Artesans del Pirineu

La celebració tindrà lloc del 18 al 20 d'octubre a la Seu d'Urgell

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Joan Barrera, i la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i responsable de la fira, Gemma Tó, durant la presentació de la Fira de Sant Ermengol.

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Joan Barrera, i la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i responsable de la fira, Gemma Tó, durant la presentació de la Fira de Sant Ermengol. / x

ACN - Marta Lluvich

La Fira de Sant Ermengol de la Seu d'Urgell portarà al passeig Joan Brudieu, al centre de la ciutat, la Fira de Formatges Artesans del Pirineu. La fira, que enguany arriba a la seva trenta edició, tindrà lloc del 18 al 20 d'octubre. Aquest nou model de fira, que s'ha fet tenint en compte les opinions dels formatgers i dels ciutadans de la Seu d'Urgell, també vol donar a conèixer al públic visitant la ciutat. Gemma Tó, tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, ha explicat que per fer-ho possible, prèviament s'ha realitzat un estudi, mesurant l'espai públic, per comprovar que hi puguin cabre les prop de cinquanta parades de formatges que engloba la fira.

Les parades de la 30a Fira de Formatges Artesans del Pirineu s'ubicaran a banda i banda del passeig Joan Brudieu, mentre que al centre hi haurà taules i cadires per a poder tastar els formatges còmodament.

Pel que fa a la Mostra d'Artesania del Pirineu (productes no alimentaris) s'ubicarà al carrer Sant Ot, mentre que la Mostra d'Artesania del Pirineu i venda ambulant (productes alimentaris) es trobarà al carrer Major, plaça Patalín i carrer Fra Andreu Capella. Els productes KM0 i ecològics estaran a la plaça Catalunya.

La venda ambulant (parades de tèxtil i complements) quedarà ubicada als carrers Joaquim viola, Regència d'Urgell, Josep de Zulueta, Llorenç Tomàs i Costa, Sant Joan Baptista de La Salle i Bisbe Guitart.

La Fira&Music s'ubicarà a la plaça dels Oms, on també hi haurà la zona de restauració amb food trucks. L'AutoFira (vehicles i maquinària) és l'únic sector de la Fira de Sant Ermengol que mantindrà la seva tradicional ubicació, i continuarà al pàrquing del Dr. Peiró.

Novetats

La Fira de Sant Ermengol 2024 també oferirà dues novetats pel que fa a continguts: la Fira de Comerç, dinamitzada per la Unió de Botiguers de la Seu d'Urgell (UBSU), i la Fira Xica de Sant Ermengol, espai amb animacions, adreçat al públic infantil i juvenil, que anirà a càrrec de l'Oficina Jove de l'Alt Urgell (OJAU).

Inscripcions: del 10 d'abril al 31 de maig

Les inscripcions per a poder participar tant a la Fira de Sant Ermengol com a la Fira de Formatges Artesans del Pirineu s'obriran el dia 10 d'abril, i restaran obertes fins al dia 31 de maig.