Salut constitueix la taula per assumir plenament l’hospital a la Seu d’Urgell

El traspàs ha de deixar enrere la gestió a través de la Fundació Sant Hospital participada pel Bisbat d’Urgell

El conseller Balcells en la visita que va fer a la Seu el gener de l’any passat | ARXIU /MIQUEL SPA

El conseller Balcells en la visita que va fer a la Seu el gener de l’any passat | ARXIU /MIQUEL SPA / Miquel Spa. la seu d’urgell

Miquel Spa

Miquel Spa

El departament de Salut ha activat la taula de treball que ha de permetre traspassar els serveis de l’hospital de la Seu de l’actual fundació, participada pel Bisbat d’Urgell, a un ens totalment públic. Aquest tràmit ha de permetre al departament oferir els seus serveis amb total autonomia en el futur edifici de l’hospital que ja s’està construint.

En aquest escenari, el mateix departament ha anunciat que el conseller de Salut, Manel Balcells, participarà dimarts dia dos d’abril a les quatre de la tarda en la primera sessió de la Comissió de treball operativa per impulsar el traspàs de la gestió de la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell a empresa pública, la qual se celebrarà al mateix hospital. En la reunió també hi serà present l’alcalde de la Seu i president de la Fundació Sant Hospital, Joan Barrera. El conseller es reunirà amb l’equip directiu i signarà el llibre d’honor de l’organització, abans de l’inici de la Comissió.

En una de les seves últimes visites a la Seu, amb motiu de l’inici de les obres del futur hospital el gener de l’any passat, el mateix conseller va apuntar que, a parer seu, el traspàs de la Fundació Sant Hospital amb el Bisbat al departament de Salut es farà en una «transició tranquil·la». En aquest context, el Bisbat ja no participa en la direcció del centre per la impossibilitat d’assumir per convicció religiosa el servei d’avortament farmacològic que ofereix l’ens públic de la Generalitat.

L’Hospital de la Seu no tan sols dona servei als veïns de la ciutat i l’Alt Urgell sinó que també als molts pacients de la Cerdanya d’influència urgellenca com ara Montellà i Martinet, Lles, Prullans i Bellver.

Parcel·la de 14.500 metres amb zona comercial

El nou hospital de la Seu i l’Alt Urgell ja s’està construint en una parcel·la de més de 14.500 metres quadrats situats a l’entrada de la ciutat des de Cerdanya, en una de les zones de creixement a l’est de la Seu. En aquest sector també s’hi preveu noves zones comercials, els promotors de les quals han assumit el cost de la urbanització. El projecte de construcció del nou centre mèdic i sociosanitari compta amb el suport econòmic dels fons europeus Next Generation. Actualment, el Sant Hospital ocupa un edifici cantoner de la part baixa del passeig Joan Brudieu.