Més de 300 alumnes participaran en un concert de música comunitària

El projecte dut a terme a les aules de primària aposta per l’equitat educativa

Primera edició del ‘Som Orquestra, Som Banda’ | AJUNTAMENT LA SEU D’URGELL

Primera edició del ‘Som Orquestra, Som Banda’ | AJUNTAMENT LA SEU D’URGELL

Blanca Soler

Els propers dimecres 22 i dijous 23 de maig es duran a terme els concerts finals dels projectes de música comunitària, ‘Som Orquestra, Som Banda’ i ‘Som Cor’, que es realitzen als centres de primària de la Seu d’Urgell i Castellciutat amb laf inalitat de potenciar l’equitat educativa.

Pel que fa al concert de ‘Som Orquestra, Som Banda’, serà la cloenda de la segona edició d’aquest projecte de música comunitària que enguany s’ha ampliat respecte el curs passat. A més de l’alumnat de 3r, també s’ha fet extensiu a l’alumnat de 4t de primària. En total hi prenen part 180 alumnes de les escoles Pau Claris i Albert Vives i de quart a sisè curs de primària de l’escola de Castellciutat.

En aquest concert, que tindrà lloc el dimecres 22 de maig a les 10:30h a la sala Sant Domènec, les diferents classes de les escoles participants interpretaran el que han anat treballant aquests mesos amb els instruments d’orquestra, en el cas de l’escola Pau Claris, i amb instruments de banda, pel que fa les escoles Albert Vives i Castellciutat.

“Som Cor” ha estat un projecte que s’ha iniciat aquest curs 2023-24 amb l’alumnat de 2n de primària de les escoles Albert Vives, Pau Claris, Castellciutat i La Salle. Aquí s’hi reuniran 150 infants per fer una gran coral el dijous 23 de maig a les 11:00 hores, a la mateixa sala Sant Domènec. A ‘Som Cor’, la veu és el primer instrument amb el que s’expressen els participants per transmetre que cadascun dels cantaires són iguals d’importants dins el cor. Interpretaran la cantata ‘Marcel Contaire’ en la que el seu protagonista, el Marcel viurà moltes aventures per arribar a ser un bon ‘conta contes’. Una obra escrita l’any 2023 per encàrrec de l‘Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM), amb música de Miquel Coll i història i text de Manel Justícia. Durant el curs s’han treballat les cançons a classe i els alumnes han realitzat part del decorat del concert. L’entrada per a ambdues activitats és lliure i es convida a familiars, amics i la ciutadania en general a acompanyar-los.