Olesa es prepara per viure un carnaval amb molta assistència al carrer

L'Ajuntament ha ampliat el recorregut de la rua per poder assumir una desfilada de més de 1.000 persones disfressades

Mapa amb el recorregut de la rua de Carnaval

Mapa amb el recorregut de la rua de Carnaval / Aj Olesa

Redacció

La rua del Carnestoltes d'Olesa de Montserrat es preveu que sigui la més participativa dels darrers anys. Per això, la Regidoria de Festes ha ampliat el recorregut i la passarel·la.

La Festa de Carnestoltes es durà a terme al dissabte a la tarda, començant a les 17.30 h amb la rebuda del rei Carnestoltes a la Plaça de Catalunya. Una hora més tard, a les 18 h, hi haurà una desfilada dels més petits per la passarel·la instal·lada a la plaça. D’aquesta manera es garanteix la visibilitat dels infants que, durant la rua, queden tapats pels adults.

Després d'això, s'iniciarà l'acte central: la rua pels carrers d’Olesa. Aquesta, enguany ha hagut de ser ampliada degut a l’alta inscripció de participants. Jordi López, regidor de Festes de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, explica que “tot i que hi ha molts nens petits dintre de les rues, hem hagut d'ampliar el recorregut fins a 1.200 metres, perquè hi ha comparses molt nombroses. Actualment, tenim apuntades 850 persones, que, comptant els que s'hi sumen el mateix dia, passarem a més de les 1.000 persones a la rua”.

El regidor atorga a un "sentiment d’alliberament" que ha arribat amb la fi de les restriccions per la pandèmia. “Després d’uns anys tancats a casa o amb limitacions, ara podem gaudir dels espais el temps lliure. Això ens ha portat aquesta explosió de participants”, comenta López.

Pel que fa al recorregut de la rua, aquest partirà a les 18.30 h des de la plaça de Catalunya i pujarà per Francesc Macià, República Argentina, Lluís Puigjaner, Mallorca, Anselm Clavé, Mossèn Jacint Verdaguer, Francesc Macià, carrer dels Arbres i Plaça Catalunya. A causa d'aquesta activitat, la mobilitat de la vila es veurà afectada amb talls als carrers per on passi la rua així com a la línia del bus urbà que, a partir de les 17 h, cessarà el seu servei.