Martorell lliura les claus dels 130 pisos de lloguer i de protecció oficial de l'edifici Atrium

Aquest gran bloc és la segona promoció en règim de protecció oficial que es posa en marxa

Carla Mejías

Martorell ha atorgat les claus aquest matí als 130 nous llogaters que estrenaran l'edifici Atrium. Una promoció amb habitatges de protecció oficial, al barri de la Sínia de Martorell.

L’Ajuntament de Martorell, en col·laboració amb la Fundació SALAS i la Fundació Nou Lloc Habitatge Social, ha liderat el desenvolupament, en els darrers anys, 260 nous habitatges de protecció oficial, en resposta a les necessitats manifestades pels martorellencs. Aquesta iniciativa té com a objectiu "millorar la qualitat de vida del nous veïns i facilitar l'accés a l'habitatge" a joves d’entre 18-40 anys.

Els adjudicataris presents en l'acte, celebrat en la Plaça Interior de l'Edifici Atrium, han rebut les claus de mans de l'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, després del parlament i unes paraules d'enhorabona i de benvinguda a les noves llars.

L'acte ha estat presidit per l’alcalde, la secretària d’Habitatge del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya, Marina Berasategui; el president de la Fundació Nou Lloc, Pere Esteve; i el director general de SALAS, Manel Rodríguez. També ha assistit la consellera delegada de l’ICF, Vanessa Servera; la directora de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Sílvia Grau; la directora de risc de l’ICF, Noemí Gàlvez; el director de Producte, Marca i Sostenibilitat de l’ICF, Oriol Vidal-Barraquer, i el president de la Fundació SALAS, José Miguel Deus.

Fa 15 anys que està en marxa aquest projecte i avui ja és una realitat. L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, declara la seva satisfacció: ‘"Veies les cares de la gent molt emocionada; el que tenen és ganes d’entrar i veure’l. Estic molt content amb la promoció, és molt xula i d’alta qualitat", ha assegurat. I ha afegit que "aquesta oportunitat els permetrà desenvolupar el seu projecte de vida a les famílies’’.

"’Volem fer habitatges. Martorell té la sort de tenir un equip de govern que no només pensa en la política, sinó que pensa en l'acció pràctica de convertir aquella política en una realitat, i això és el que tenim avui"’, expressa el director de la Fundació SALAS, Manel Rodríguez.

L’edifici Atrium juntament amb els edificis Àgora –que compten amb 130 habitatges de compravenda amb protecció oficial–, són part d’un projecte desenvolupat per l’Ajuntament que ha promogut la construcció de 1.100 habitatges al barri de la Sínia. Quan totes les promocions estiguin acabades, es calcula que Martorell guanyarà uns 5.000 habitants i arribarà als 30.000 habitants.

Ángeles Lucena Tereñez juntament amb el seu fill, Ángel Lucena Tereñez, recollint les claus del pis nou

Ángeles Lucena Tereñez juntament amb el seu fill, Ángel Lucena Tereñez, recollint les claus del pis nou / Carla Mejías

"'Està molt bé que facin habitatges de protecció oficial per a gent que no pugui permetre's un de major preu. A nosaltres just ens feien fora del nostre, que se'ns acabava el contracte, i ens ha vingut molt bé, la veritat"', ha explicat Lidia Lara Cuesta, nova veïna de l’edifici Atrium.

Ángeles Lucena Tereñez, també ha expressat la seva emoció després de rebre les claus del seu nou habitatge: ''Ens sembla una bona oportunitat perquè nosaltres fins ara estàvem vivint amb la meva mare perquè no ens podíem independitzar. Ens apuntem en el procés de l'Ajuntament, es va fer el sorteig, no ens va tocar, i ens quedem en reserva. I mira, aquí som''.

L’alcalde assegura que aquest nou barri està pensat per viure de manera confortable, i consta d’un 88% d’espais públics amplis, on s’està construint un nou eix comercial, zona d’oficines i serveis i una àrea d’equipaments públics. El barri també compta amb el Parc Central, un espai públic de 20.000 m² amb zones de jocs infantils, i sendes pels vianants que uneixen els barris de la ciutat.

El barri de la Sínia ara és un districte caracteritzat per la simbiosi amb la natura de les àrees verdes, situat a l'àrea residencial de la ciutat, que s'ajusta al terreny i fomenta la serenitat i una convivència positiva entre els veïns de Martorell.

En un futur, Fonollosa afirma que està en marxa fer entre 70-75 habitatges més de protecció oficial en aquest mateix barri. A més, s'estan fent ''operacions de regeneració de teixit urbà al Casc Antic per aconseguir entre 100-150 habitatges de protecció oficial en diferents promocions’’. Amb l'Institut Català del Sòl (INCASÒL), la Fundació SALES i l'Ajuntament de Martorell, s’adquiriran solars per fer aquesta operació a l'únic barri que no té edificis de protecció oficial.