Es declara un incendi en una nau industrial del polígon Barcelonès d'Abrera

El foc ha començat en una zona de contenidors que serveixen de magatzem i ha obligat a evacuar l’empresa

Bombers treballant en l'incendi en una nau del polígon Barcelonès d'Abrera

Bombers treballant en l'incendi en una nau del polígon Barcelonès d'Abrera / BOMBERS

Laura Serrat

Laura Serrat

Un incendi ha afectat aquest dimecres al matí la nau de l'empresa Hierros Molina del polígon industrial Barcelonès d'Abrera. El foc, que no ha deixat ferits, s'ha originat en els contenidors d'emmagatzematge de la part exterior de la nau, on ha cremat material divers, com ara ferralla, fustes i malles de construcció. El cap d'intervenció de l'incendi, Joaquim Boigues, ha explicat a aquest diari que l'incendi ja s'ha donat per controlat, però que aquesta tarda encara es mantenen a la zona per remullar els punts calents.

Els serveis d'emergències han rebut l'avís pel foc deu minuts abans de les deu del matí, quan ha començat a cremar la zona d'emmagatzematge d'aquesta empresa que funciona com a magatzem de compra i venda de materials per a la construcció. Quan els efectius dels Bombers han arribat al lloc dels fets, han desallotjat els treballadors de la nau i han centrat els esforços a protegir les instal·lacions properes per evitar la propagació de les flames. També s'hi han desplaçat efectius dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local.

El cap d'intervenció destaca que, inicialment, l'incendi cremava amb força intensitat material divers, com ara fustes, plàstics, paper d'embalatge, ferralla i altres materials que l'empresa tenia guardats en els contenidors exteriors. De fet, la columna de fum s'ha fet visible des de localitats relativament llunyanes com ara Rubí o Sant Cugat del Vallès, tal com han informat els mitjans locals de la zona. Durant una estona, s'ha parlat de tallar l'autovia A-2, que passa pel costat del polígon, però finalment no ha calgut afectar la circulació.

L'incendi ha mobilitzat fins a catorze dotacions dels Bombers de la Generalitat, amb nou camions d'aigua, un vehicle autoescala i quatre vehicles lleugers de coordinació i comandament. Boigues apunta que durant les tasques d'extinció s'han trobat amb dificultats per penetrar a l'interior dels contenidors que cremaven. L'accés també s'ha dificultat quan per l'escalfor ha cedit la coberta de la zona exterior de la nau.

Finalment, els Bombers han donat el foc per extingit pels volts de les 2 del migdia. A partir d'aquest moment, han procedit a fer tasques de refredament i a segellar la zona amb escuma. Boigues assenyala que aquesta tarda han revisat els punts calents dels contenidors, que encara fumegen. Per la seva part, l'empresa ha informat a través de les xarxes socials que la seu roman tancada a l'espera de la valoració dels danys i que continuen operatius a través de les comandes per internet.