La Policia Local de Martorell augmenta la seguretat en caixers automàtics

La mesura ha anat acompanyada de xerrades en Esplais de Gent Gran en què es compartien consells per evitar furts

Una persona utilitzant un caixer automàtic

Una persona utilitzant un caixer automàtic / Arxiu Particular

Redacció

La Policia Local de Martorell ha activat un nou dispositiu per evitar els recurrents robatoris a persones grans que tenen lloc en zones on hi ha caixers automàtics. La població que sol ser més vulnerable cap aquesta mena de delictes són persones grans i els furts tenen lloc, sobretot, cap a finals de mes, els dies en què cobren les seves pensions. Així doncs, els agents del cos han incrementat la seva presència en aquestes àrees, una acció que ha anat acompanyada també de xerrades en Esplais de Gent Gran. En aquestes sessions, els professionals han compartit amb ells una sèrie de recomanacions per evitar trobar-se en situacions similars.

Les xerrades se solen celebrar una vegada al mes i són amenitzades per agents de la Unitat de Proximitat de la Policia Local del municipi. Les principals recomanacions que es donen en aquestes sessions són que els usuaris no retirin grans quantitats de diners en efectiu i quan ho hagin de fer, procurin utilitzar caixers que estiguin en interiors, d'aquesta manera es podran tancar amb pestell. Els agents també aconsellen que, un cop retirats, guardin els bitllets en algun lloc segur i que, en marxar de la zona on es troben, evitin qualsevol mena de distracció, sobretot si ve per part de persones que no coneixen.

Tot i això, els agents de la Policia Local començaran a fer més vigilància en zones de Martorell on hi hagi caixers automàtics i entitats bancàries, com a mesura que aconsegueixi dissuadir els lladres i els impedeixi actuar. D'aquesta manera, les persones grans, un col·lectiu vulnerable i propens a ser víctimes de robatoris d'aquesta mena, evitaran els furts i enganys. És precisament per això que s'ha impulsat la present mesura, ja que els robatoris a gent gran en sortir de caixers automàtics sol ser recurrent en algunes zones del municipi.