Alfons Casamajó s’incorpora a la junta de govern de la Diputació

L’alcalde de Ger que ha rellevat Piñeira agafa la responsabilitat executiva de Xarxa Viària

Junts i ERC manen al nou govern de la demarcació | ARXIU

Junts i ERC manen al nou govern de la demarcació | ARXIU / Miquel SPA. PUIGCERDÀ

Miquel Spa

Miquel Spa

L’alcalde de Ger i nou representant de la Cerdanya i el Ripollès a la Diputació de Girona s’ha incorporat a la nova junta de govern de l’ens provincial com a responsable executiu de la cartera de trànsit. Casamajó, que relleva l’exalcalde de Puigerdà, Albert Piñeira, qui ha estat setze anys a la Diputació en representació de les dues comarques, compaginarà el càrrec a l’òrgan provincial amb el de batlle amb desplaçaments setmanals a Girona com a mínim una vegada per setmana.

L’alcalde de Ger ha quedat integrat també a la junta de govern en una formació que completen Pau Presas, Jordi Camps, Maria Puig, Maria Àngels Planas, Nil Papiol, Josep Maria Bagot, Jordi Masquef, Míriam Lanero. Segons han informat des de la mateixa Diputació, el nou govern format per Junts i ERC «manté una línia continuista en relació amb la legislatura anterior, en què també van governar les dues formacions polítiques. Amb el president, Miquel Noguer de Junts per Catalunya, al capdavant, l’organigrama es vertebra a partir de quatre grans àrees d’actuació, cadascuna de les quals és encapçalada per un vicepresident o vicepresidenta». Així, Casamajó ha agafat l’àrea específica de Xarxa Viària des de la qual gestionarà els projectes de conservació i millora de les carreteres de la demarcació.

En prendre possessió del càrrec, Casamajó ja va argumentar que «quan vaig començar el 2007 com a alcalde no em pensava pas que seria diputat, però m’ho agafo amb molta il·lusió, és un repte que em motiva molt; en els molts viatges que hauré de fer cap a Girona hauré de parar al Ripollès per, sobretot, fer molta feina de formiga, parlar amb alcaldes i ajuntaments i estar amb ells».

Els quatre vicepresidents de la corporació són Pau Presas, Maria Àngels Planas, Maria Puig i Jordi Camps. Igualment, Pau Presas serà el president accidental en cas d’absència, malaltia, impossibilitat o vacant del president i, en substitució seva, ho seran els vicepresidents successius. La nova portaveu del govern serà la vicepresidenta segona, Maria Àngels Planas. El portaveu adjunt serà el diputat Joan Plana (ERC).