Bolvir regula l’aparcament i millora la seguretat a peu

Després de quatre anys, l’Ajuntament ha portat a terme un pla de millora i manteniment en la senyalització i seguretat del poble

Un dels carrers de Bolvir on s’ha dut a terme la millora  | ARXIU PARTICULAR

Un dels carrers de Bolvir on s’ha dut a terme la millora | ARXIU PARTICULAR / blanca soler. bolvir de cerdanya

Blanca Soler. Bolvir de Cerdanya

Durant la primera quinzena d’agost, l’Ajuntament de Bolvir ha dut a terme un pla de millora i manteniment en la seguretat vial del poble. Aquesta setmana, la brigada municipal està acabant els últims retocs segons ha informat el consistori. «El manteniment s’ha fet per sectors i durant les dues primeres setmanes no s’hi va treballar cada dia. Per això, ara es finalitzen els últims detalls», ha explicat Anna de Roa, administrativa de l’Ajuntament. Quan el Govern actual va entrar a l’Ajuntament, ara fa quatre anys, ja es va dur a terme una millora en la senyalització. Després de quatre anys, i sense canvi de govern en les darreres eleccions del 28M, l’Ajuntament ha cregut oportú dedicar uns quinze dies a vetllar per la seguretat dels habitants. «Per l’alcalde, Isidre Chia, la seguretat vial, és un tema molt important i que l’Ajuntament també té molt present en el seu dia a dia», ha explicat De Roa.

Enguany també s’han instal·lat cinquanta pilones de fusta al Camí Ral per evitar estacionaments en zones prohibides, juntament amb unes cadenes de ferro i uns caputxons personalitzats amb l’escut de Bolvir gravat al damunt. Segons l’Ajuntament, aquest és un dels carrers més transitats del nucli urbà del municipi i per aquest motiu han aprofitat les obres d’urbanització per instal·lar-hi les pilones. «Aquest any també hem creat noves places de pàrquing al poble. Per exemple, hem adequat l’aparcament del poliesportiu amb una capacitat per a tres-cents vehicles per tal d’evitar molestar els veïns i veïnes, hem fet aparcaments per a minusvàlids i un aparcament pel servei mèdic al consultori de Bolvir», ha concretat De Roa.

El procés de manteniment de la senyalització existent inclou la renovació de passos de vianants, stops o senyals de cedir el pas que s’esborren i es degraden amb el pas del temps. «També s’han col·locat dos nous reductors de velocitat a Sallens que s’han hagut de senyalitzar conforme són un perill». De Roa ha explicat que la urbanització de Sallens, tot i ser una àrea residencial, va fer arribar aquesta petició de voler reduir la velocitat de la urbanització a l’Ajuntament i se’ls hi ha concedit. També s’ha dut a terme una senyalització conjunta tant vertical com horitzontal a tot el municipi. L’objectiu principal de l’Ajuntament, com ha explicat De Roa és millorar la seguretat tant dels vianants com dels turismes que hi circulen.

Pel que fa al tema de la seguretat, tal com va prometre l’equip de govern, s’han realitzat actuacions relacionades amb la prevenció de riscos per a garantir la seguretat de la població. Així doncs, l’Ajuntament ha subministrat i instal·lat barreres de seguretat al carrer Niula i a la Baixada del cementiri vell. Aquesta instal·lació consisteix en unes barreres mixtes de fusta i acer amb un alt nivell de contenció, dissenyades sobretot per esmorteir impactes laterals de vehicles. «La baixada del cementiri és una baixada molt pronunciada que calia posar-hi remei», ha assegurat De Roa.

Segons ha explicat l’administrativa, des de l’Ajuntament donen a conèixer a través de les xarxes socials, principalment Instagram, tota l’activitat del poble, ja siguin millores de la via urbana, actes festius o programacions de futures jornades. «Creiem que és una manera eficaç d’arribar i d’informar a la ciutadania». En aquest cas, han penjat diferents fotografies dels carrers de Bolvir amb les millores dutes a terme.