Les estacions de Les Neiges Catalanes inverteixen 35 milions en millorar l'experiència dels esquiadors

Les estacions de Les Neiges Catalanes obriran el pròxim 2 de desembre excepte Porté-Puymorens, que vol anticipar l'obertura fins al 25 de novembre

El Centre Excursionista de Barcelona va oferir la seva seu per presentar la temporada de Les Neiges Catalanes

El Centre Excursionista de Barcelona va oferir la seva seu per presentar la temporada de Les Neiges Catalanes / Joan Carles Castaño

Álex Soler

Álex Soler

Les estacions que conformen Les Neiges Catalanes ja estan a punt per l’inici de la temporada d’esquí. Després d’una temporada 2022-2023 excel·lent tot i la manca de neu, Les Neiges Catalanes esperen repetir l’èxit i seguir guanyant esquiadors. Així ho va manifestar l’associació al Centre Excursionista de Catalunya, a Barcelona, on va presentar la nova temporada, va fer balanç de la passada i va recalcar la seva aposta per guanyar visitants oferint una experiència més completa que vagi més enllà de l’esquí.

L’associació de Les Neiges Catalanes engloba les estacions Cambre d’Aze, Font Romeu / Pyrénées 2000, Formiguères, La Quillane, Les Angles, Porté-Puymorens i Station Nordique du Capcir, totes ubicades als Pirineus francesos. En conjunt, l’any passat van tancar la temporada amb una facturació de 30 milions d’euros gràcies als més d’1,25 milions de forfaits venuts, xifra que suposa un increment en els visitants del 17% en els últims quatre anys.

Antoni Martín, responsable de comunicació de Les Neiges Catalanes i director de l’oficina de turisme de l’estació de Les Angles

Antoni Martín, responsable de comunicació de Les Neiges Catalanes i director de l’oficina de turisme de l’estació de Les Angles / Joan Carles Castaño

De fet, segons van explicar Olivier Ramadour, cònsol general de França a Barcelona, i Antonio Martín, responsable de comunicació de Les Neiges Catalanes i director de l’oficina de turisme de Les Angles, l’estratègia de les estacions que pertanyen a l’associació busca seguir creixent en visitants. Segons les seves xifres, el 25% dels esquiadors en el conjunt de les estacions són catalans.

Més enllà de l'esquí

De moment, els esforços sembla que funcionen, ja que les últimes dues temporades, tot i les poques nevades, han sigut les millors de la història en termes d’assistència i facturació. Tot i l’èxit, des de Les Neiges Catalanes afirmen que continuaran treballant i han confirmat una inversió de més de 35 milions d’euros realitzada per oferir més equipaments i atraccions pels visitants, que volen que no només s’apropin a esquiar, sinó també a passar dies en família i, en definitiva, a generar un impacte econòmic positiu pel territori.

En aquest sentit, destaquen que per cada euro invertit en les pistes d’esquí, en retornen set al territori, en aquest cas l’Alta Cerdanya a França i la Cerdanya a Catalunya, ja que molts dels visitants de les pistes opten per pernoctar a localitats de la comarca catalana. Pel que fa a les inversions, els 35 milions s’han destinat a millorar les infraestructures de les pistes, amb actuacions com la construcció d’un nou telecabina a Font Romeu / Pyrénées i d’un nou pàrking subterrani a Les Angles, i a la creació de nous espais d’oci, com restaurants i zones lúdiques. A més, s’ha dissenyat una nova aplicació de les pistes per telèfons mòbils.

Les estacions de Les Neiges Catalanes esperen obrir totes el pròxim 2 de desembre, excepte Porté-Puymorens, que vol anticipar l’obertura, com ha fet en vuit de les últimes 10 temporades, i començar a rebre esquiadors el 25 de novembre. Les Neiges Catalanes confia en mantenir la línia ascendent dels últims anys. L’associació ja ofereix abonaments de temporada amb un 15% de descompte per un preu de 669 euros fins al 3 de desembre -609 euros per a infants, universitaris i esquiadors de més de 65 anys- per poder esquiar qualsevol dia de la temporada a les seves estacions.