Puigcerdà crearà una Taula del Taxi per reformular el transport públic

L’Ajuntament reduirà els circuits de taxi subvencionats i els adaptarà a les necessitats reals

Un taxi aturat a la plaça de l’Estació de Puigcerdà | MIQUEL SPA

Un taxi aturat a la plaça de l’Estació de Puigcerdà | MIQUEL SPA / Miquel Spa. puigcerdà

Miquel Spa

Miquel Spa

Puigcerdà redefinirà les línies de transport públic que ofereix actualment el municipi en coordinació amb els taxistes locals. La primera passa per la reformulació del servei serà la creació d’un Taula del Taxi amb representació del mateix consistori i el sector de transport de persones. En aquest nou entorn de treball coordinat uns i altres estudiaran noves rutes, horaris i tipus de servei per tal que s’adeqüin a la demanda i no resultin una despesa innecessària per a les arques municipals.

En les pròximes setmanes l’equip de govern municipal impulsarà la creació de la Taula del Taxi amb els representants del sector per redefinir l’actual servei. En les primeres converses que han mantingut, uns i altres han coincidit que el sistema vigent d’un circuit de taxi a l’estil d’un bus urbà circulant sempre a Puigcerdà «no te sentit», tal com ha explicat el regidor de Mobilitat i Seguretat, Francesc Armengol, en el transcurs d’un debat sobre aquest projecte en un plenari municipal.

En aquest aspecte, el regidor ha apuntat que «els mateixos taxistes diuen que no te sentit i per tant ja s’està fent una proposta per veure com reduir les línies per no deixar de donar el servei». L’equip de govern vol renovar el servei de taxi admetent que és beneficiós per a la població i mirant d’optimitzar-lo. En les converses amb el sector l’Ajuntament ha constatat que pocs veïns coneixen els circuits i que al final els que l’utilitzen son habitualment els mateixos usuaris. «Del que no hi ha necessitat és que un diumenge a la tarda per una persona» estiguin tots els circuits en marxa, ha apuntat Armengol.

Els nous horaris i circuits es faran amb les dades d’ús que tenen els professionals, les quals apunten a quines hores i en quines parades sí que està argumentat mantenir els taxis circulant amb un servei subvencionat per l’Ajuntament. Els nous circuits tindran en compte punts com ara la Colònia Simon, el Parc de Quatre Camins, Age, Vilallobent o l’Hospital de Cerdanya. En les pròximes setmanes els taxistes faran una proposta al consistori o plantejaran una empresa assessora que ajudi a definir la millor fórmula de transport públic.