Les estacions de La Molina i Masella han anunciat que aquest dimarts al matí que estrenen la temporada d'esquí amb l'obertura de petits trams on han pogut acumular neu. La Molina obre Pista Llarga amb un preu especial de 16,50 euros. L'estació, a més, obrirà del 6 al 10 de desembre amb activitats diverses, des del passeig en el Telecabina Cadí - Moixeró per pujar al Niu de l'Àliga i gaudir de les vistes, passant pel Parc d'Aventura als Arbres a la base de l'estació, el circuit d'interpretació de fauna i els passejos en Segway. Entre els serveis en funcionament hi haurà diversos punts de restauració, escoles d'esquí, lloguer de material i les consignes, entre d'altres.

Masella no ha comunicat l'abast del tram que obrirà, amb tota probabilitat centrat en les pistes de Coma Oriola, encarades al nord i, doncs, amb més neu i fred. Els dos camps de neu arrenquen amb l'esperança que el front de nevades anunciat per divendres i el fred els permeti anar obrint més descensos en els propers dies. En aquest sentit, des de Masella han apuntat que esperen un "bon" pont de la Puríssima i la Constitució.

Port del Comte, a partir d'aquest dimecres

D'altra banda, Port del Comte obrirà aquest 6 de desembre. El fet de poder obrir pel pont de la Puríssima té especial rellevància per als complexos de neu ja que la facturació que s'aconsegueix aquests dies representa un 7% del total de la temporada. Les estacions de muntanya de FGC Turisme estan treballant per anar obrint més pistes, remuntadors, instal·lacions, serveis i activitats en els pròxims dies i setmanes. Es pot consultar l'estat d'obertura diari.

Més estacions

Port Ainé comptarà amb l'obertura de la cota 2000 en amunt amb el Telesquí Prat dels Clots i les dues cintes de debutants de la Font, donant accés a les pistes de Prat dels Clots, Baixant de Port Ainé i La Font, a més el Telecadira Roní també estarà obert per pujar als visitants amb el vehicle estacionat a la cota 1650. Aquelles persones que desitgin estrenar la temporada a Port Ainé, podran gaudir d'una tarifa especial de 19,50€ per a adults. L'estació comptarà amb lloguer de material i punts de restauració operatius tant a cota 2000 com a cota 2100 i amb activitats com el tubbing i els circuits als arbres. Port Ainé celebrarà el dia Internacional de les Muntanyes en col·laboració ambel Parc Natural de l'Alt Pirineu, el dia 8 amb una observació astronòmica des del mirador i amb un taller de menjadores d'ocells el dia 9 de desembre.

Per la seva banda, Espot Esquí obrirà el Telecadira La Roca per accedir al domini esquiable de la cota 2000, on estarà oberta la cinta de debutants II i el Telecadira del Bosc que donarà accés a baixar per la pista La Quatre. El preu del forfet de serà de 18,50 € per a adult. Estaran en funcionament el lloguer de material i tres punts de restauració. El dia 9 de desembre, Espot Esquí celebrarà, en col·laboració amb el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, la jornada Starlight 2023 a la base de l'estació.

Boí Taüll obrirà les tres cintes de debutants dimarts 5 de desembre amb previsió d'obrir el telecadira de Mulleres dimecres 6 de desembre i el telecadira de Vaques divendres 8. S'aplicarà una tarifa de forfet especial d'obertura de 6 € per fer un tast de neu el dia 5 de desembre. L'estació tindrà en funcionament el lloguer de material, diversos punts de restauració i les escoles d'esquí.

La temporada hivernal a Vall de Núria es va inaugurar el passat dissabte 2 de desembre i a partir del dia 5 de desembre s'hi incorpora l'obertura del domini esquiable. El preu del forfet serà de 31,50 € per a adults, incloent-hi bitllet d'anada i tornada amb el Cremallera de Núria. Les persones visitants podran gaudir de les activitats de Nadal previstes a l'estació, el Parc Lúdic a ple rendiment i el passeig en telefèric Coma del Clot. Per la seva banda, el Tren Cremallera de Núria està en funcionament des de dissabte 2 de desembre.

L'estació de Vallter obrirà les seves portes el dimecres 6 de desembre amb la zona de debutants, amb el Telesquí de Morens i la cinta de debutants obertes, així com la pista de trineus. El preu del forfet serà de 20,50 € per a adults. L'estació tindrà en funcionament totes les escoles d'esquí, els dos punts de restauració de la base de l'estació, el lloguer de material i la botiga. Durant tots els dies del pont, hi haurà activitats familiars de tallers i manualitats i els més valents podran viure l'Experiència d'Esquí 360. Sentir l'adrenalina del descens d'alt nivell amb les ulleres derealitat virtual.