Roger Santos | Responsable del Bar Schuss de la Molina

«El pont anirà perdent protagonisme com a inici de la temporada»

Des de peu de Pista Llarga de la Molina observa que l’estrena de la campanya es va traslladant de Nadal pel major ambient que hi ha

Roger Santos a la terrassa del seu establiment de restauració a peu de Pista Llarga

Roger Santos a la terrassa del seu establiment de restauració a peu de Pista Llarga / Miquel Spa

Miquel Spa

Miquel Spa

El Bar Schuss de la Pista Llarga de la Molina és un dels clàssics de l’estació. Fa quasi cinc dècades que serveix menjar i begudes als aficionats. Des de fa sis el porta en Roger Santos. Aquest dilluns d’inici de desembre té la sala i la terrassa a punt. Per ara l’estació està tancada i no hi ha cap esquiador ni client...

Com es presenta aquest pont de la Puríssima amb una temporada d’esquí que no acaba d’arrancar...

El pont de la Puríssima ja és tradicionalment així, sempre a mitges. La perspectiva és bona, de cara sobretot a dimecres, dissabte i diumenge.

Veu l’estació oberta...

Sí, ja s’han obert algunes pistes sense publicitar-ho ni aficionats per començar a rodar i crec que obriran. No tot, però obriran. Funcionarem.

Què suposa un pont de la Puríssima com el que es presenta a priori, amb una neu que no ha acabat de caure tenint en compte que altres anys han vingut 50.000 esquiadors entre la Molina i Masella?

Aquest pont és important. És l’arrancada i el moment en què la gent fa el primer contacte amb la neu i les primeres baixades, però jo crec que l’important és a partir de Nadal. La gent parla molts anys de la Puríssima, però hi ha hagut molts anys que no hi ha hagut Puríssima. La gent no acaba d’arrencar. Hi ha molta fira de Nadal, molta decoració nadalenca i segons el que hem anat veient nosaltres, la gent cada vegada més s’espera a la campanya de Nadal.

Creu que en l’esquí aquest pont anirà perdent protagonisme com a inici de la temporada...

Crec que sí. Evidentment, hi ha molt fanàtic de la neu i sempre hi ha qui ve els primers dies, gent que dorm amb els esquís i està esperant que obrin les pistes, però crec que la tendència és tirar més endavant.

I després que s’allargui la temporada després de Setmana Santa, quan sovint hi ha molt bona neu?

Si, jo no sé si ens hem tornat molt estressats, però quan hi ha alguna cosa nova ja ens hi tirem, i quan es pot anar a la platja la gent ja deixa de venir a esquí. La gent marxa a fer la sangria i a anar a la platja, s’oblida de la muntanya quan aquí tenim encara bona neu. Volem sempre el següent.

Com gestiona la plantilla de personal amb aquesta incertesa amb la neu?

Nosaltres tenim una plantilla fixa de cinc persones i després tenim eventuals que contractem els caps de setmana i festius. Així obrim els tres punts de venda que tenim amb el bar, la guingueta i un foodtruck.

Quanta gent pot passar per Schuss un dia normal de pont?

No tenim números, però per Pista Llarga hi poden passar 4.000 persones. Som la neu més propera de Barcelona.

Subscriu-te per seguir llegint