La Seu crea una mostra permanent d’homenatge a l’aigua com a motor

Una exposició al Parc Olímpic recorda els Jocs del 92 i els aiguats que van canviar la ciutat

L’estrena de la mostra sobre l’aigua al Parc del Segre | FIRMA FOTÓGRAFO

L’estrena de la mostra sobre l’aigua al Parc del Segre | FIRMA FOTÓGRAFO / mIQUEL SPA. la seu d’urgell

Miquel Spa

Miquel Spa

La Seu d’Urgell ja té el seu homenatge particular a l’aigua, l’element central del Parc Olímpic del Segre, que n’ha condicionat la promoció turística i l’oci local des de 1992 i, alhora, l’amenaça constant des que deu anys abans, en uns aiguats històrics, van sembrar la destrucció a tota la comarca. La mostra porta per nom «Quan l’aigua ens fa evolucionar» i quedarà ja com un atractiu més del parc, un dels pulmons i zona d’esbarjo de la capital alt-urgellenca.

L’Ajuntament i el Parc Olímpic del Segre amb el suport de l’Institut per al desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran, el Consell Comarcal i l’Arxiu Comarcal s’han unit per instal·lar una exposició permanent que explica la història i evolució del Parc Olímpic del Segre i així commemorar el 40è aniversari dels aiguats de 1982 i del 30è aniversari dels Jocs Olímpic de Barcelona. Segons han explicat els seus responsables, la mostra inclou plafons amb la silueta de palistes del Club Cadí Canoë-Kayak que han participat en Jocs Olímpics. Alhora, «cada plafó exposa el contingut en ambdues cares i té una roda que gira on es mostren diferents imatges relacionades amb el contingut. Als plafons s’hi explica els aiguats de 1982, la canalització del riu Segre, la construcció del Parc Olímpic del Segre, el paper del Parc en el marc dels Jocs Olímpics, el llegat posterior per la ciutat, la minicentral hidroelèctrica reversible, així com la importància que té el Parc com a espai lúdic, esportiu i turístic per a la ciutat».

La inauguració s’ha fet aquesta setmana en un acte que ha comptat amb l’alcalde de la Seu, Joan Barrera, la directora de l’IDAPA, Eva Fiter, i del vicepresident de la ICF, Lluís Rabaneda.

El Parc Olímpic del Segre s’ha convertit en un referent per la ciutat, la comarca i el Pirineu tant pel que fa a l’oferta d’esport popular, oci i esport d’alta competició i, alhora, per l’impacte econòmic al territori. En aquest sentit, l’Ajuntament va xifrar en dos milions d’euros l’impacte que va suposar la celebració l’any 2019 del Mundial de piragüisme. Aquella competició, com tantes en aquests 30 anys, va omplir els hotels de la zona amb 510 esportistes i els seus acompanyants de 65 països. El parc rep més de 30.000 usuaris directes cada any.