Bolvir rep una ajuda de 270.000 euros per construir deu habitatges

L’Ajuntament sorteja dos pisos de lloguer i anuncia que en projecta deu a preu taxat

La zona on es construiran els deu habitatges protegits | AJ BOLVIR

La zona on es construiran els deu habitatges protegits | AJ BOLVIR / Miquel SPA. bolvir

Miquel Spa

Miquel Spa

L’Ajuntament de Bolvir ha rebut una subvenció de 270.000 euros de l’Agència d’Habitatge de Catalunya per tal d’afrontar el projecte de construcció de deu habitatges de protecció a la zona d’equipaments municipals. L’ajuda ha de permetre el consistori activar un pla que en la seva primera fase ha d’aixecar els deu habitatges i que en la seva totalitat en preveu trenta, vint de protecció i deu de preu taxat.

L’alcalde de Bolvir i president del Consell Comarcal, Isidre Chia, ha remarcat que tant pel consistori com pel mateix òrgan comarcal la promoció de l’habitatge és un dels reptes més importants del mandat. En aquest sentit, ha argumentat que «el que volem tots els alcaldes és tirar endavant aquests projectes; som molt conscients dels problemes que tenim a la Cerdanya amb el nostre jovent; a Bolvir ho farem amb la subvenció que acabem de rebre i amb recursos propis de l’Ajuntament; de moment farem aquests deu i els altres deu, que estan previstos per a molt més endavant, però els altres deu de preu taxat també tenim previst treure’ls el més aviat possible, aquesta mateixa legislatura; estem molt conscicenciats per executar aquests projectes i abastir aquesta problemàtica que tenim a la comarca». Chia també ha explicat que els edificis i els habitatges de protecció es faran seguint els criteris de qualitat i estètica general del municipi per tal de no crear diferències entre els habitatges de preu protegit i els de mercat obert.

El projecte de construcció de vuit habitatges s’emmarca en un pla d’actuació municipal que aquest dijous ha inclòs el sorteig, al mateix ajuntament, de dos pisos de protecció oficial. Es tracta de dos habitatges, situats a un edifici del carrer Escoles, que tenen una superfície d’entre 75 i 85 metres quadrats. La concessió dels dos habitatges públics s’han fet en règim de lloguer per un període de deu anys.

En aquest àmbit, el Consell Comarcal ha encarregat un estudi als seus tècnics i als dels disset municipis per tal de conèixer quin és el potencial d’habitatge de la comarca comptant edificis, habitatges buits i terrenys.