La Festa del Trinxat ven els tiquets en tres dies amb un terç de nous comensals
Turisme de Puigcerdà crea el guardó Trinxat de l’Any per premiar un dels 23 restaurants de la vila i la comarca que aporten el plat
La Festa del Trinxat redobla el seu múscul com a una de les vetllades més esperades a Puigcerdà i la Cerdanya i amb tan sols tres dies de venta ja ha pràcticament esgotat les 900 places pel sopar.
Aquest dijous al matí només quedaven a la venda dues taules, amb deu comensals cadascuna, de les 91 que formaran el sopar. Des de Turisme de Puigcerdà donen per fet que el menjador quedarà ple en les pròximes hores. En aquesta 27a edició de la Festa, que se celebrarà el dissabte 24 de febrer al poliesportiu, la venda de tiquets ha confirmat, d’una banda, que la cita ha consolidat la recuperació després d’uns anys, fa una dècada, més fluixos amb 600 persones i, alhora, que s’hi ha imposat una tendència estrenada l’any passat: comensals que s’hi estrenen. De les 900 persones que hi assistiran, un terç, és a dir 300, hi seran per primera vegada, un fenomen inèdit en les tres dècades de la festa, on s’hi veien pràcticament sempre els mateixos grups d’amics i entitats de la vila. En aquesta 27a edició, la gran novetat serà la celebració per primera vegada d’un concurs entre els trinxats que hi aporten els 23 restaurants de Puigcerdà i la Cerdanya. Cada any per formar la gran paella de trinxat, els restauradors aporten la seva part, amb un tast previ per evidenciar que és bo. En aquesta ocasió, un jurat format per cinc experts i personalitats locals decidiran quin és el més bo en base a la seva textura, gust i originalitat per decidir el Trinxat de l’Any, el qual es podrà lluir al restaurant guanyador.
Com és habitual, la festa comptarà amb regals de les empreses col·laboradores, sorteigs de paneres dels comerciants de Puigcerdà i un ball final.
En aquesta 27a edició, l’Ajuntament de Puigcerdà ha decidit apujar el preu del tiquet, que feia anys que es mantenia, per fer-lo passar dels 27,50 als 30 euros. Pel que fa al menú de la festa, el componen la Taula d’embotits de Cerdanya i Formatges del Pirineu, Crema de castanyes amb nata doble, figa i gratacul, Trinxat de Cerdanya, Cuixa de Tiró de glà amb salsa de bolets i carbassa gormanda i, de postres, cigne de pastisseria fet pels establiments locals. Els plats els aporten Cuina Pirinenca. La vetllada es completarà amb l’Orquestra Zamba Show.
- Top 5 fruites que contenen més sucre i que cal reduir-ne el consum
- Les piscines privades només podran obrir a l'estiu si s'equipen com si fosin públiques
- Un excursionista mor en caure de 120 metres mentre pujava al Pedraforca
- Mor una dona d'uns 80 anys en caure a les vies del tren de mercaderies de Ferrocarrils a Sant Fruitós de Bages
- Els sis millors restaurants del Passeig de Manresa, segons els lectors
- Un estudi confirma que presos del règim franquista van construir la carretera de Coll de Jou a Pont d'Espia
- Sant Salvador de Guardiola lidera el rànquing de piscines al Bages amb 717
- Xoquen dos cotxes a Manresa i un dels conductors es nega a fer la prova d'alcoholèmia